Pine trappe slidbane DIY

Pine trappe slidbane DIY


Pine trappetrin er blødere end hårdttræ slidbaner men give et flot udseende. På grund af den blødere træ, kan de kan blive slidt ned eller bulet lettere. Korrekt vedligeholdelse af slidbaner kan bevare deres udseende og funktionalitet.

Pletten og segl slidbaner

Pine trapper skal farves, for at gøre træet mere robuste og holde det fra at blive slidt ned så let. Før farvning, bør trappen rengøres og slebet med en bøde-sandkorn sandpapir, således at pletten vil overholde træ ensartet. Male på pletten og gør det muligt at absorbere ind i træet og tørre, før du tilføjer en anden frakke. Vælg din pletten og antallet af frakker anvendt efter den farve, du ønsker for din trappe. Pletten vil komme med en sealer, der vil gå over det for at beskytte bejdse og skoven. Det er vigtigt at bruge en sealer, der er lavet af noget, der vil give god trækkraft, indkvartering epoxyharpiks.

Tilføje gummi eller sandpapir

Hvis du ikke har noget imod udseendet af dem på din pine trapper, gummi slidbaner eller sandpapir slidbaner kan tilføjes i strimler på forsiden af pine slidbaner sikre du har et solidt fodfæste på hvert trin og minimere slid på den bløde pine. Disse strimler er fastgjort med en stærk lim, som kan være meget svært at komme op i fremtiden, bør de skal udskiftes. Den trækkraft, der er fastsat kan dog være en vigtig sikkerhedsfunktion, forhindrer falls, især i et hjem med børn eller ældre personer. Ud over at levere trækkraft, vil slidbaner reducere slid på pine trappen, selv, som de fleste af slitage vil forekomme på banerne.

Vedligeholdelse af slidbaner

Det er vigtigt at opretholde vedligeholdelse pf pine trappen hvert år. Dette består af raspning ud skrammer eller slibning ud buler og genanvende pletten og finish. Dette vil sikre en lang levetid for den smukke fyr trapper, trods at de er en blødere type af træ. Jo mere slidte slidbaner bliver, de mere farlige trappen kan være, så opmærksomhed til vedligeholdelse af slidbaner er en sikkerhed samt et æstetisk problem.