Hvad kan jeg gøre med min mynte plante?

Hvad kan jeg gøre med min mynte plante?


Mynte planter kommer i mange varianter og tilhører mere end 30 forskellige arter. Mynte vokser i Amerika, Europa, Afrika, Indien, Asien og Mellemøsten. Grækerne og romerne brugte mynte til kulinariske formål. De har også sat mynteblade og rosenblade i badevandet. Mynte planter er almindeligt brugt i dag til alt fra botaniske til kulinariske og medicinske formål.

Kulinariske anvendelser

Brug beskæres stængler og blade til at tilføje smag og aroma i fødevarer, såsom lam og oksekød. Mynteblade gør en fine pynt. Gøre mynte smør for grillet laks. Kombinere ½ kop tør hvidvin, 2 tbsp. honning, 1 tbsp. hakket mynteblade, 1 fed hakket hvidløg og 1 tbsp. hakket løg i en skål. Læg laksen i en bagning fad og dæk det med mint blanding. Drej laksen hver 20 minutter eller så og lad det marinere i ca. to timer. Grill og nyde.

Mynte drikkevarer

Tilføje et festligt touch til drikkevarer ved at gøre mynte isterninger. Læg 2 til 3 mynteblade i hver terning af en Isbak. Udfylde med kogende vand, Lad bakken henstår i 10 minutter, og derefter sætte i fryseren indtil kuberne er frosset fast. Brug kuberne til ice te, saftevand, mousserende og frugt flavored soda pop. Gør en varm te ved blot at sætte en håndfuld blade i en tepotte og lad det stejle. Køle af i løbet af sommeren med en cubansk stil Mojito. Tag en lille skål og tilsæt 10 mynteblade, 2 tsk sukker, 2-spsk limesaft og 2,5 ounce af Rom, mix og uføre ingredienser sammen med en pistil. Hæld ingredienserne i et højt glas fyldt med isterninger (mynte is terninger ville være ekstra speciel), og top drink med club soda.

Mynte Facial Masque

Gøre en ansigtsbehandling masque. Tage en håndfuld mynteblade, en 8 ounce container af naturlig yoghurt med noget tilføjet og en fjerdedel af en agurk. Kom ingredienserne i en blender til at danne en puré. Anvende det til dit ansigt og lad det sidde i ca 15 minutter. Skyl det og duppes din hud med et blødt håndklæde.

Udbrede stiklinger

Mynte planter har dybe rodsystemer, som opdeles nemt oprette ny mint planter. Placere nye fabrikker i andre områder af haven eller give dem som gaver. Grave op anlægget, lå det på jorden og skære anlægget i to eller tre sektioner. Transplantation opskæring i et lyssky haveområde.

Kontrol

Mynte planter er invasive. At styre vækst, tage en 5-gallon plastic gryde og skære bunden. Grave op anlægget mynte og udvide hullet så puljen vil passe ind. Sørg for at hullet er dybt nok, så toppen af puljen ikke viser. Sæt gryden i hullet, tilføje anlægget og erstatte jorden. Dette forhindrer jordstængler spredning. Hyppig beskæring hjælper planten breder sig alt for bred og holder den frisk udseende og busket.