Moderne evolutionær tendenserMens det er nemt at se mennesket som toppen af evolution, er naturlig udvælgelse en løbende proces. Som hver generationers kroppe og sind tilpasses deres miljøer, fortsætte folk med at udvikle. Ifølge en undersøgelse, Yale University, forskelle i kvinders frugtbarhed-- eller variationer i reproduktiv succes--kan bestemme moderne evolutionær udvikling via en ny form for naturlig udvælgelse. På samme måde, mennesker i forskellige regioner tilpasses både miljømæssige og kulturelle ændringer på forskellige måder.

Eksterne fysiske udvikling

Mens miljø skabt af den industrielle Revolution førte til højere, stærkere mennesker, Peter McAllister bog "Manthropology: The Science af utilstrækkelig mand" har gjort gældende, at den moderne mand fysisk har udviklet sig til den "sorriest kohorte af maskuline Homo sapiens at nogensinde gå planet." McAllister bemærker, at forhistoriske australske aboriginals havde så fine led- og muskelsmerter styrke at den typiske mandlige kunne sætte moderne atleter til skamme. Genom forskere på University of Chicago finde seneste hud pigmentforandringer i europæere, teoretisering, at ændringerne kan være en del af en proces af evolution forårsaget af deres forfædre, flytter fra Afrika og Asien til højere breddegrader. Når mennesker bevæger sig længere væk fra ækvator, kan huden blive lettere at lettere syntetisere vitamin D findes i ultraviolette stråler.

Interne fysiske udvikling

En undersøgelse fra 2007 udgivet af Proceedings of National Academy of Sciences i USA-- eller PNAS--fandt, at cirka 1.800 menneskeligt gen variationer blomstrer på grund af deres moderne evolutionære fordele. Nogle af de mere fremtrædende mutationer omfatter en øget modstandsdygtighed mod malaria og en forbedret evne til at fordøje mælk. University of Chicago forskere støtter den sidstnævnte evolutionære tendens, at bemærke, at ændringer i den nomadiske jægersamler kost tillader moderne voksne mennesker behandle sundt kulhydrater og fedtsyrer. Mens forbedret fordøjelse varierer blandt kulturelle grupper - for eksempel, kan asiatiske og afrikanske befolkninger metabolisere mannose og saccharose mere effektivt end andre grupper - moderne evolutionær tendenser på tværs af bestyrelsen vis forbedret opbevaring og konvertering af kosten fedt.

Mental udvikling

Nogle af de 1.800 menneskelige gen variationer i 2007 PNAS undersøgelse inkluderet faktorer, der styrer hjernens udvikling. Ligeledes, Merlin Donald book "Oprindelsen af den moderne sind: tre faser i the Evolution af kultur og kognition" hedder det, at den moderne menneskelige sind har udviklet sig til den analytiske eller teoretiske tilstand af bevidsthed forårsaget af opfindelsen af eksterne storagesystemer-- eller ESS--såsom computere. ESS-baserede bevidsthed i den moderne sind sameksisterer med animalsk stater og primitive menneskers mentale tilstande. Donald hævder, at "gennembrud i logik og matematik [...] har allerede ændret menneskeliv"og de"har magt til at omdanne det, da de repræsenterer et potentielt irreversible skift i den kognitive magt mod komplet ESS-baserede dominans af menneskets kognitive struktur."