Hvad kan jeg gøre, hvis min rosmarin plante er ved at dø i huset?Rosmarin er blevet brugt i århundreder som en medicinsk støtte såvel som madlavning supplement. Det er let at dyrke udendørs, men også egner sig til krukker til indendørs dyrkning i køligere måneder eller klimaer. Det kan være kræsen om dets vækstbetingelser. Når anlægget begynder at se toppede, kan det rebound; men der er en række grunde Hvorfor ikke kan det trives.

Tilstrækkelig lys

Tjek hvor meget lys planten bliver. Hvis anlægget blev bragt indendørs, bør det har været udsat for gradvis belysning ændringer, som fra fuld sol til begrænset belysning; ellers, det kan ikke justere til at miste den fuld sol og dør i vintermånederne. Det vil begynde at vende brun og drop blade i et forsøg på at slippe af med eventuelle lavere, ineffektive blade. Anlægget kan derefter blive ranglet som den når til utilstrækkelig belysning. Kontroller, at planten sidder i en solrig sydlige eller vestlige-vender mod vinduet for optimal indendørs belysning. Men, det modtager indendørs belysning kan simpelthen ikke være nok til at opretholde den.

Passende mængde vand

Vent, indtil jorden er tør at røre inden vanding, så giver en dyb vanding, der i sidste ende siver ud af bunden af puljen. Check for blokerede huller hvis ingen vand vises; rødderne kan rådnende på anlægget, hvis de står i vand. Undgå vanding bladene--det kan tilskynde meldug. Brug vand, der er stuetemperatur; koldt eller varmt vand kan chokere anlægget.

Jordbundsforhold

Hvis rosmarin har været i den samme gryde i lang tid, kan jorden skal ændres for at give frisk næringsstoffer til anlægget. Indendørs urter har brug for jord med god dræning; Dette forbyder vand sidder på planterødder at forårsage rådner. Brug en kommerciel pottemuld, men bland det med sand og sphagnum i lige store dele. Tørv tilføjer næringsstoffer til jorden samtidig bistå med dræning; sand kan hjælpe med dræning, hvis det er en grovere korn. Derfor, undgå at bruge finkornet spille sand, da det kun vejer ned i jorden og kan gøre det vanskeligt for rosmarin rødder at trænge ind. Derudover vil potteplanter rosmarin kræve ekstra næringsstoffer normalt fås i snavs. Urter skal fodres hver uge, når de vokser; Hvis dette er blevet forsømt, prøve den fremstilling-anbefalede mængde fisk emulsion (økologiske) eller en all-purpose flydende gødning.

Air Control

I tør, stillestående indendørs luft om vinteren kan også forårsage meldug, som vil gøre i rosmarin. Cirkulere luften omkring anlægget ved at køre en lille ventilator på en nærliggende tabel. Tåge anlægget let mellem vandingerne; mens en tung vanding på bladene kan forårsage meldug, vil en dug ikke give nok fugt til en infestation at starte. Watch lufttemperaturen, samt; rosmarin foretrækker 65 til 70 grader når indendørs. Ekstreme ændringer, eller konstant overskydende varme eller kolde, kan resultere i plantens død.