Typer af japanske Kakifrugter

Typer af japanske Kakifrugter


Kaki træer er ønskeligt for deres attraktive form og særprægede, nærende frugt. Diospyros familie består af fem arter. Tre af disse er almindeligt dyrket for deres frugt. De er de amerikanske persimmon (Diospyrus virginiana), dato blomme (Diospyrus lotus) og japansk persimmon (Diospyros kaki). Sidstnævnte er normalt grupperet efter astringency.

Bestøvning Variant astringerende

Disse Kakifrugter er ikke spiselige, når høstet. Det store flertal er uden kerner sorter, som er adstringerende og skal være fastsat til at blødgøre. Skiftevis, astringens kan fjernes med kemiske metoder. Når blød, er de spiselige og sød. Mange af disse sorter bruges til tørring, herunder Aizumishirazu og Hiratanenashi. Nogle bruges til bestøvning, såsom chokolade. Farverne spænder fra lys, attraktiv rødlig-appelsiner af gruppen Maru til de lyse gule Hyakume.

Bestøvning konstant astringerende

I de fleste tilfælde angiver tilstedeværelsen af frø søde kød i en persimmon på høsttidspunktet. En udvalgt gruppe af kultivarer, men har frø, men er stadig astringerende når høstet. Ligesom deres seedless modparter, bestøvning variant astringerende, må de at blødgøre før de kan spises. Kultivarer omfatter Hachiya, som er almindeligt dyrket i Californien og funktioner meget rig kød, Yokono og Atago.

Bestøvning Variant ikke-astringerende

Hvis de har frø, de er ikke astringerende og kan spises lige fra træet. Disse straks søde Kakifrugter er genkendelige ved deres brune kødet. Hvis de ikke har frø, skal de stå for at blødgøre. Bestøvning variant ikke-astringerende kultivarer omfatter Kaki Tipo og Mikatani Gosho. De er ikke så almindeligt dyrket som bestøvning konstant ikke-astringerende typer.

Bestøvning konstant ikke-astringerende

Denne gruppe indeholder de mest kendte og kommercielt værdifulde sorter af japansk persimmon træer, herunder Fuju, som er den mest almindeligt dyrkede ikke-astringerende persimmon i Florida, O'Gosho og Jiro. Kakifrugter har glat, bleg orange kød og ikke astringerende--de kan spises lige fra træet.