En liste over spiselige blade

En liste over spiselige blade


Spiselige blade af planter tilføje varianter fra krydret til bitter, plus de er rige på vitaminer og mineraler. Mange af disse spiselige grønne planter er fælles, mens andre er kategoriseret som sjældne eller alternativ. De fleste planter har specifikke dyrkningsforhold og er ikke altid let at dyrke, men næsten enhver plante kan købes gennem havearbejde hjemmesider og planteskoler.

Anatomi af en spiselige blade

En spiselige blade har tre morfologiske regioner: lamina, stilk og base. Lamina er en bred, flad region bruges til at indsamle lys til fotosyntesen. Bladstilken er en stilk-lignende region, der indeholder lamina fra stilken. Basen er fundet i den lavere ende af stilk.

Almindelige planter med spiselige blade

Folk spiser blade af mange planter på en regelmæssig basis. De mest almindelige planter er spinat, selleri og artiskokker. Når spise spinat, de fleste mennesker forbruge de flavorful lameller, og med selleri, stilk er typisk spises. Artiskokker er fundet for enden af stilke i nærheden af blomsterne. Disse ovale blade har ikke en særskilt lamina, stilk eller base regioner. I stedet består hver artiskok blad af en udvidet bladgrunden.

Sjældne planter med spiselige blade

Fuki er sjælden urt indfødte til Japan med spiselige lameller og bladstilkene. Det er også kaldet Mose rabarber og kæmpe Hestehov. Det vokser op til 4 fod høje i tætte kolonier og foretrækker fugtig til våd jordbund med fuld skygge. Stolthenriks er en en anden spiselige grønne plante. Det indeholder flere næringsstoffer end spinat, og producerer lamina, der kan spises rå eller kogte. Planten vokser op til 2 fod høje og foretrækker rige jord. Yacon er en anden urt med spiselige blade og rødder. Det er hjemmehørende i Sydeuropa og foretrækker veldrænet jord med delvis skygge. Planten har gule blomsterhoveder og udbytter lang, gulerod-lignende rødder.

Online databaser af spiselige blade

Planter til en fremtid er en online database med forskning og information om spiselige og nyttige planter egnet til dyrkning udendørs i et tempereret klima. Det har en specifik liste over alternative spiselige blade (Se ressourcer). I mellemtiden, bladet for Live er en online database af forskellige grøntsager og planter. Det har en omfattende liste over alle plantearter, med blade, der sikkert har været spist af mennesker (Se ressourcer).