Indendørs jordbær plante pleje

Indendørs jordbær plante pleje


Jordbær er en af de mest populære frugter til sommer. Men de vokser også godt indendørs i containere eller hængende kurve, giver frugt langt ind i vinteren. Rige med vitaminer, disse lækre bær kan bruges i tærter, kager, drikkevarer eller syltetøj og fås i mange sorter.

Plantning indendørs

For at plante jordbær indendørs i containere, er det vigtigt at begynde med de rigtige ingredienser. Hovedet til Gartneriet og købe en god pottemuld, jordbær stiklinger (nogensinde-bærende eller sæsonbestemt) og plantageejer lerpotter med drænhuller i bunden til plantning i. Jordbær har brug for jord med pH balance mellem 5,3 og 6.5 og drage fordel af en kontrolleret frigivelse gødning for ekstra næringsstoffer.

For at dyrke jordbær indendørs, begynde ved at fjerne de ældre blade og eventuelle løbere, der vokser vildfarne. Trim rødderne, så de er ca 4 til 5 inches lang og placere rødderne i vand i cirka en time før plantning.

Fyld din jordbær gryder ca 3/4 af vejen fuld med pottemuld. Grave ned og placere den jordbær plante i jorden, så rodklumpen er på overfladen af jorden og rødderne vender ud. Forsigtigt dække rødderne med mere jord, indtil de bliver fuldstændigt dækkede og pakke ned forsigtigt. Medmindre du har meget store gryder, kun sætte en jordbær plante i puljen. Jordbær planter bør være omkring 2 fod fra hinanden, så de kan opsuge nok sollys.

Indendørs pleje

Placere dine jordbær stueplanter på et sted, hvor de kan få en god mængde af lys hver dag. Cirka seks timer om dagen vil producere en god afgrøde, selvom fulde sollys vil producere mere. Rotere jordbær puljen 180 grader to gange om ugen så hele planten får en god mængde af sollys. Sørg for ikke at over vandet jordbær; holde jorden fugtig, men ikke lade der være nogen stillestående vand. Kun vand når toppen af jorden er tør omkring en halv tomme ned.

Jordbær stueplanter bør være befrugtet en gang om måneden. Når planterne er begyndt blomstring, vil de behøver gødning hver 10 dage før høst sæson er fuldført. Bruge en gødning med en høj mængde af kalium.

Jordbær får bladlus, rødt spider mider og meldug nemt, så det er vigtigt at tjekke dem jævnligt og behandler i overensstemmelse hermed. Hvis anlægget har lilla pletter eller en pulverformige svamp, behandle med et svampemiddel. Hvis det har bladlusene eller red spider mider, behandle med en økologisk insekticider.

Plukke jordbær, så snart de bliver helt røde. Jordbær kan gemmes i to dage i lavvandede skuffer i køleskab, eller vaskes og frosset til senere brug.