Pleje af udendørs planter, Verbinum

Pleje af udendørs planter, Verbinum


Viburnum, også kaldet hobblebush, amerikanske tranebær bush og europæiske tranebær bush, er en attraktiv, løvfældende busk, der kræver lidt vedligeholdelse og minimum vanding. Disse store, forår-blomstrende buske er hjemmehørende i Asien, Europa og USA. Deres efterår blade, blomster og bær varierer i farve fra rød og gul sort og blå, og forblive på nøgne vinter grene, gøre denne plante en fire-sæson stjerne i hvilken som helst landskab. De fleste sorter tiltrækker fugle og andre vilde dyr. Plante viburnum i din landskab som skærme, hække eller fyldstof buske, og Find sorter med usædvanligt duftende blomster i nærheden af dit hus for at nyde deres sød duft.

Instruktioner

•Plant din viburnum i fuld sol til en del skygge i veldrænet jord. Viburnum plantet i solrige steder producere mere blomster og frugt og har mere prangende efterår blade farve end dem plantet i skyggen. Nogle arter af viburnum tåler mindre sol og tørrere jorden; Spørg din lokale haven Planteskole for tips om dine specifikke dyrkningsforhold.

•Amend jord hvert forår ved anvendelse af kompost under busk. Anvende en 1-tommer lag af kompost til den ydre kant af dets filialer, undgå de 6 inches omkring stammen for at forhindre stammen brænde.

•Spread en 2-tommer lag af muld over kompost, undgå de 6-tommer området omkring stammen. Barkflis vil undertrykke ukrudt og bidrage til at bevare fugt niveauer. Viburnum generelt ikke behøver at blive befrugtet.

•Kapacitet let i sommeren når jorden vises tørre, men over vandet ikke. Ikke vand hvis området modtager mere end 1 inch for nedbør om ugen. Unge buske, der endnu ikke er fastlagt muligvis flere vanding.

•Prune viburnum efter blomstring, hvis det ønskes, give form til busken eller holde dem i en hæk dannelse. Viburnum behøver ikke at være beskåret, men tankevækkende beskæring vil resultere i en stærk busk med en behagelig facon. Fjerne op til 1/3 af de ældre stilke til tynde busk og holde stærk central stængler intakt.

Tips & advarsler

  • Spørg din lokale hjem og haven center for oplysninger om hvilke viburnum arter er bedst egnet til dit område.
  • Nogle viburnum bær er spiselige for mennesker, men nogle er mildt giftige, så det anbefales at undgå at spise dem helt.