Hvordan man dyrker tempereret kirsebærtræer i troperne

Hvordan man dyrker tempereret kirsebærtræer i troperne


Kirsebærtræer falder ind under kategorien af stenfrugter, der kræver et bestemt antal timer i koldt vejr om vinteren for at sætte frugt. Det er skuffende nyhed for gartnere i det sydlige Californien, Texas, Florida, Puerto Rico og Hawaii, fordi de sædvanlige sorter af kirsebærtræer ikke vil producere frugt. Men, nogle interessante sorter af kirsebær findes der er velegnet til varmere klimaer. De omfatter Surinam cherry, brasiliansk kirsebær og Barbados cherry. Selv om disse frugter er forskellig fra de typiske Bing kirsebær vokset i køligere områder, kan de opfylder den kirsebær elsker trang.

Instruktioner

•Vælg et område i fuld sol, der har dybe, godt afdrypning jord for alle tre typer af tropiske kirsebærtræer. Derefter grave en plantning hul dobbelt så stor som rodsystemet af dit unge kirsebærtræ. Overførsel af jord til en trillebør.

•Kombiner enhver form for organisk kompost ind i din plantning hul på forholdet mellem en del kompost til alle fire dele af jorden. Tilføje kompost til din plantning hul vil bidrage til at forbedre dræning og jordbundens frugtbarhed.

•Backfill din plantning hul ca halvt fyldt med din jord og kompost blanding. Derefter unpot din unge træ og sæt den i hul, sprede sine rødder jævnt omkring hullet. Fyld i plantning hul til toppen med resten af din kombination af jord og kompost.

•Kapacitet din nyplantede kirsebærtræ godt efter du plante det ved at køre en sprinkler på sin base i 20 til 30 minutter. I luv områder, der modtager mere regn end læ områder, bør normal nedbør være tilstrækkelig til at holde din cherry tree vandes. Hvis du bor i en læ eller andre tørre placering, vand din træet grundigt en gang hver to uger, eller når jorden er tør. En soaker slange eller drypvanding system er en effektiv metode til vanding din træ.

•Fertilize et til fire år gamle tropiske kirsebær træer to gange om året med ½ til 1 lb af en vegetabilske fødevarer har en N-P-K forholdet mellem 8-8-13, Ifølge Purdue University. Efter dit træ er ældre end fire år, øge dette beløb 3-5 lbs af den samme type af gødning.

•Betjen bananfluer med pheromone fælder eller gule klæbrige fælder hang ned fra grenene når træet frugtsætning. Bladlus og skjoldlus kan også angribe disse typer af tropiske kirsebærtræer. Spray med insekticid sæbe eller et gartneri olie til at dræbe disse destruktive skabninger. Nogle skadedyr, såsom larver, kan også angribe disse træer: Purdue University hedder det, at kemiske produkter kan være nødvendigt at kontrollere Hesperid caterpillar og bladlus kendt som Aphis spiraecola.

Tips & advarsler

  • Alle tre af disse tropiske kirsebær træer kan vokse stort: 20 til 35 fod er den forventet voksenhøjde. Sørg for at plant dit træ, hvor det vil have masser af plads, når det bliver ældre; plante det væk fra ethvert bygninger og andre store træer for de bedste resultater.
  • De botaniske navne for disse kirsebær er som følger: Barbados cherry: Malpighia punicifolia; Surinam kirsebær: Eugenia uniflora; Brasiliansk kirsebær eller Grumichama: Eugenia brasiliensis.
  • Brasiliansk kirsebær er langsomt voksende og kan ikke producere frugt for de første syv år eller længere.