Hvordan til at designe en toscanske have

Hvordan til at designe en toscanske have


Uanset om du har været i Italien og ønsker at bringe nogle af dit Feriehus, eller du har altid nydt udseendet af toscanske haver, kan du designe sådan en have og indarbejde alle de aspekter, der gør haver af Toscana unik. Toscanske haver afspejler fortiden med et udseende af haver, der har eksisteret i århundreder. Tage din tid, når du planlægger design, og når du er forsker hvilke planter, træer og strukturelle elementer at bruge.

Instruktioner

•Measure størrelse af gården eller haven plads du vil arbejde med. En hel gård vil selvfølgelig være mere arbejdskraft intensiv og bekostelig end at skabe en enkel middelhavsinspireret terrasseområde. Når du har dine målinger, diagram konturen af haven på ternet papir ved hjælp af hver firkant repræsenterer enten 1 fod eller 6 inches af plads.

•Der på eksisterende strukturer. Måle og tilføje i nogen vægge, hegn, espalier eller dorne, der kan allerede findes i haven. Druer eller blåregn kan vokse pænt på en ubrugt espalier, mens en klatring rose kan være egnet til at køre langs et hegn. Hvis det er nødvendigt, og afhængig af farve, kan du gentegne alle udvendige overflader en glat terra cotta, grå eller beige før plantning noget omkring dem.

•Plan hårdt landskabspleje elementer først, springvand, træer og gangbroer. Haver af Toscana er kendt for flise veje, ofte danner symmetriske mønstre indrammet af hække. Et springvand, placeret i midten af en gangbro kan tilføje visuelle interesse og bliver et fartøj for vand, repræsenterer liv i haven. Store urner kan ske af springvand, hvis du vælger.

•Hold planlægning af træer til at skalere, ved hjælp af mindre træer for en mindre have og større træer til stort haverum. Evergreens give fornemmelsen af en toscanske have året rundt. Position træer at give nogle åbne områder samt for at oprette et par skyggefulde retreats i haven. Citrus-og oliventræer kan overvejes afhængig af lokalitet og voksende zone.

•Sæt hække, stor eller lille, at følge stier eller at line grænserne for haverum. Ofte lavendel, boxwoods eller rosmarin er brugt til at oprette naturlige, bløde kanter til en have, hvor ingen hindringer. Disse typer af planter kan bruges til at oprette knude haver og labyrinter i store åbne arealer.

•Tilføj i områder for urt og vegetabilske haver Hvis rummet tillader. Friske krydderurter og grøntsager ikke kun omdanne havens udseende og duft, men de også tilføje til køkkenet i en funktionel måde, skære mad omkostninger og forbedre varianter.

•Fyld i enhver resterende sparsomme områder med planter i terra cotta gryder. Et stort potteplanter citrus træ omgivet af mindre krydderurter i Potter kan fylde hjørner, mens Potter af samme størrelse arrangeret i en linje kan oprette formelle afstand i haven. Overvej at tilføje potteplanter sorter af mynte, oregano eller sweet basil udfylde rum. Bruge store urner over gryder, hvor noget af en middelhøjde er nødvendig.

•Trace ud steder for et par bænke i afsondret eller skyggefulde områder. For en velgennemført toscanske have, forlade områder af interesse at sidde og hvile i, samt skulpturer skabe interesse. Statuer kan gemme sig bag områder af løv eller skiller sig ud og blive præsenteret af løv, afhængigt af hvordan du arrangerer dem.

Tips & advarsler

  • Prøv få design, før du bryde jorden på haven. Vær sikker på at gøre forskellige områder af haven ser gamle og afslappet, selvom de faktisk tog en masse arbejde at skabe. Enkelhed af terra cotta gryder, og ved hjælp af mange lignende typer af planter, vil hjælpe skabe rene, bløde linjer i en fuld have.
  • Hvis du har et stort åbent område, overveje at fylde den med vilde blomster eller valmuer til at skabe en flagrende, farverige look i afstanden.
  • Hvis rummet er en faktor, kan du oprette udseendet af en toscanske have inde i hjemmet. Et afskærmet-in veranda eller store åbne stue kan give paletten perfekte til stueplanter, terra-cotta-farvede vægge, statuer og godt positioneret vokse lyser.
  • Mens stilen af en "toscanske have" læner sig mod gården vinmarker og landlig stil, kan du holde sondringen ved at studere op på Middelhavet planter og opholder sig tro mod de italienske beplantninger, der omgiver boliger i Toscana.