Sådan transplantation japanske kristtorn

Den japanske holly ligner boxwood hække, men dens vækst er kortere og bredere. Bladene er mørkegrønne, små, blanke og ovale, med en anelse flosset kant. De producerer små, sorte bær, selvom nogle gange, de kan producere hvide eller gule bær. Den japanske holly behov rige, fugtig, lidt sur jord, med god dræning og tyk barkflis. De er ikke tørke-tolerante, men er kolde-tolerant. Den japanske holly kan trænes at være uformel hække med kun lejlighedsvis beskæring og forme eller at have en mere formel figur med gennemtænkt beskæring.

Instruktioner

•Vælg det nye sted fra dit anlæg. En ny placering bør have fuld til delvis sol for holly at vokse og trives. Grave en ny hul for holly, to gange størrelsen af rodklump, men ikke nogen dybere.

•Tie nederst grene med sejlgarn til at undgå skader, mens grave og omplantning. Beskæring de nederste grene kan også gøres for at få lettere adgang til lastbilen, som busk.

•Dig en grøft langs yderkanten af busk. Med skovl placeret under rodklumpen, løft busken op og ud af hullet med snavs intakt omkring rødderne.

•Bevæg den nyligt dug japanske holly til den nye placering, centrering root bolden i hullet. Back-fyld med ekstra snavs, trykke forsigtigt omkring planten at pakke snavs, oprettelse af en vanding godt eller grøft omkring holly.

•Føj ny barkflis på indersiden af vanding godt. Vand den transplanterede japanske holly godt.

Tips & advarsler

  • Japansk kristtorn vokser godt i hårdførhed zoner 5 til og fungerer godt som bunddække og buskads. Transplantation holly i det tidlige forår efter den sidste frost.