Sådan Root en japansk ahorn

Sådan Root en japansk ahorn


Japansk ahorn (Acer palmatum) forekommer i en lang række figurer, størrelser og blade farve, lige fra 40-foot-tall oprejst træer til 10-foot-tall sprede buske. Ligesom de fleste ahorn arter, japanske maples er meget langsomt voksende og i mange tilfælde tage op til 20 år til at modnes. Mest dyrkede stammer af japansk ahorn, overføres ved hjælp af vegetative processer såsom stiklinger til at fremskynde modning processen. Rode japansk ahorn træer hjemme tager lidt tålmodighed, da stiklingerne tage op til seks måneder til at danne en produktiv rodsystem, men det er ellers et enkelt projekt for selv uerfarne gartnere.

Instruktioner

•Forbered en rode pot for hver af de påtænkte japansk ahorn stiklinger. Udfylde en 4-tommer børnehave container for hver skæring med en blanding af lige store foranstaltninger medium-grus sand og hepper kompost. Våd blandingen med 1/2 kop vand pr pot.

•Rengør vinger på et par af bypass sakse bruger en sterilisering blandingen af én del hydrogen peroxid og tre dele vand. Gnid væsken på vingerne og lad dem lufttørre før du bruger dem til at tage de japanske ahorn stiklinger.

•Tag flere stiklinger fra den nye vækst findes langs spidsen af grenene af en ældre japansk ahorn træ. Ser for stiklinger med grønne stængler, flere bladnoder og tykkelse ca halvt så store som en blyant.

•Measure 6 inches fra spidsen af bladene. Gøre en 45-graders vinkel skæres ved hjælp af ren bypass sakse. Skalle af blade og stængler fra den nederste halvdel af skæring.

•Scrape væk en 1/4-tommer-dækkende og 1 tommer lang sektion af bark fra lige over de afhuggede slutningen af skæring. Frakke hele nederste halvdel af japansk ahorn stiklinger i 0,8 procent IBA hepper hormon pulver, med særlig vægt på de afskårne ende og sårede del.

•Sæt stiklinger 3 inches dybt ind i de forberedte gryder. Knivspids jorden i stramt mod bunden af hver skæring til at holde dem oprejst og klemme ud luft fanget i jorden.

•Sæt en formering kuppel over hver potteplanter japansk ahorn skæring til at holde fugt omkring løv. Placer gryder på en opvarmning mat sat til 70 grader Fahrenheit i nærheden af en kilde til meget lys.

•Tag formering dome hver par dage for at tillade anlægget til at trække vejret. Fugt i blade og jord ved hjælp af en plante mister. Fjerne formering kuplen til gode i 30 dage.

•Tjek for rødder i 60 dage. Forsigtigt slæbebåd på basis af japansk ahorn skæring til at teste for bevægelse, som signalerer træet ikke har endnu rod.

•Transplant japansk ahorn stiklinger til 10-tommer børnehave containere i seks måneder. Holde dem i en varm, godt tændte område med god luftcirkulation i mindst et år før plantning dem udendørs i en permanent seng.

Tips & advarsler

  • Tage japansk ahorn stiklinger i det tidlige forår.