Hvorfor tomatplanter har ingen knopper

Hvorfor tomatplanter har ingen knopper


Tomater er en af de mest almindeligt dyrkede afgrøder i køkkenhaven, ifølge Cornell University forlængelse, men de kræver nogle ekstra babyagtig. Native til troperne, tomater lide varm men varmt ikke vejr og den perfekte mængde af sollys, vand og gødning. Afvige fra deres foretrukne produktionsbetingelserne og planterne vil stoppe producere knopper og frugt.

Plantning tid

Unge tomatplanter er følsomme over for kulde, og når de plantes for tidligt, de kan blive dræbt på stedet. Dem, der overlever ofte har hæmmet vækst, undlader at producere knopper eller blomster og kan producere catfaced (beskadiget) frugt. Vente til efter den sidste frost før plantning tomater eller bruge cloches eller række dækker. Højbede og sort plast dækningsmateriale varm jord, gør det muligt for tidligere plantning.

Temperaturer

Tomatplanter trives, når temperaturerne er mellem 65 og 77 grader Fahrenheit. Når temperaturen falder til under 55 grader, eller over 90 grader i mere end et par dage, kan tomater slippe deres blomster eller knopper, og undlader at producere frugt. Et par sorter, herunder cherrytomater som legende, Oregon stjerne og gold nugget, fortsætte med at producere frugt hele sommeren lang, selv når temperaturerne svæve. Vælge disse sorter over store bøf typer, hvis du bor i et område med varme somre.

Vækstbetingelser

Tomater er lidt persnickety om vækstbetingelser. For meget kvælstofgødning resulterer i masser af grøn vækst, men par knopper. Give dem en all-purpose vegetabilsk gødning høj i fosfor og kalium i stedet. Tomater må mindst seks timers sol om dagen til at producere knopper og frugt, og de må konstant fugtig jord. Meget tørre eller meget våde jord kan reducere udbyttet, forårsage beskadigede frugt eller fremme sygdom.

Typer

Praecise tomatplanter producerer kompakte, buskede planter i stedet for de vidtstrakte vinstokke produceret af ubestemt tomater. De vokser et forudbestemt antal tomater i løbet af et par uger, hvilket gør dem til et godt valg for gartnere, der ønsker at kan tomater. Efter de har fremstillet deres afgrøde, produktion svinder og kan standse helt. Hvis du bemærker en mangel på knopper sent på sæsonen, kan årsagen være at din praecise tomatplante sker for året.