Hvad sker der med blomster uden sollys?

Hvad sker der med blomster uden sollys?


Mens værdsat for deres skønhed, er blomsterne faktisk de reproduktive organer af en plante. Og som resten af anlægget, blomster kan være meget negativt påvirket af tab eller mangel på sollys i længere perioder af tid. Uden sollys, planter ikke kan producere energi og vil dø, blomster og alle.

Lys-mangel

Hvis en plante går for længe uden sollys, vil det stoppe produktionen af blomster og i sidste ende dø. De eksisterende blomster vil visne og visne og som regel blive brune eller sorte. En plante kan gå uden lys, før dens blomster begynder at visne afhænger af anlægget, med nogle arter i stand til at gå længere end andre. Et større anlæg kan typisk gå meget længere uden sollys - op til flere måneder – før det dør. Dens blomster vil dø efter kun et par dage, men for at hjælpe med at spare energi. Større planter er mere skygge-tolerante, fordi når solen kommer ud, de kan lagre mere energi. Mindre planter kan kun gå et par dage uden sollys før deres blomster visne og dø, kort før anlægget, selv dør. Nogle planter, som opstandelsen plante, en art af Selaginella, kan overleve flere år uden sollys ved at sænke dets metaboliske processer til et minimum.

Mekanismer

Blomsterne, sig behøver ikke lys, de er simpelthen de reproduktive organer af den plante, som de er tilknyttet. Det er den plante, selv, der oplever den lys afsavn og stopper producere den energi, der blomster skal vokse og blomstre. Planter konverterer sollys (eller simuleret sollys) til brugbar sukkerarter og distribuere det til alle deres dele. Planter har uden sollys, ingen energi til at give deres blomster.

Fordele

Nogle blomster er aldrig selv set i sollyset. Natlig blomster er dem, der blomstrer og åbne i løbet af natten for at drage fordel af natten bestøvere som flagermus og møl. Dette betyder imidlertid ikke, at anlægget selv kan gå uden sollys. Disse blomster bruge den energi planter tilegne sig i løbet af dagen.

For meget?

For meget sollys kan også være skadeligt for en blomst. Planter placeret på steder hvor de vil blive udsat for overdreven direkte, barske sollys kan have blomster, hvis farver er bleget leder. Blomsterne kan være alt for lyse og vises hvid, med kun nuancen af deres oprindelige farve synlig. Lys tolerance, som skyggen tolerance, afhænger af plantearter; altid forskning enkelt plante krav.