Sorter af Gypsophila

Sorter af Gypsophila


Gypsophila inkorporerer næsten 100 plantearter, den mest berømte af dem er Baby's Breath (Gypsophila paniculata). Anlæggene varierer i størrelse og farve, men de generelt udviser masser af dejlige blomster og enten form måtter eller høj, oprejst stilke. Mange gypsophila arter er klatrende og fylde tilstrækkeligt åbne rum i en gården eller haven seng. Deres blomstrer, når det er skåret, tjene en lignende formål at udfylde blomsterarrangementer.

Mat-dannende stauder

Nå bare 3 inches høj, spreder Gypsophila cerastioides op til 8 inches tværs til at danne en mat eller højen. De grå-grønne blade er fremhævet af hvide eller lilla blomster, der nå mere end 1/2 tommer på tværs og er foret med pink. Gypsophila repens er især dygtig til at fylde i rum med en mat-lignende vækst vane. Det kan vokse 24 inches lang og 4 inches høj og producerer mange små blomster i hvid, pink eller lilla. Plante disse dejlige blomster i fuld eller delvis sol.

Opretstående stauder

Den mest berømte blandt alle arter i sin slægt er Gypsophila paniculata, eller Baby's Breath. Denne flerårige danner busket klumper og masser af små lyserøde eller hvide blomster. Disse blomster er kendt for deres hårdførhed, brugervenlighed tørring og bevare og bruge som et fyldstof blomst. Kultivar Bristol Fairy er velkendte og producerer dobbelt blomster. En lignende sort kaldet Perfecta er robust og producerer store dobbelte hvide blomster. Det kan blomstre i forsommeren, i modsætning til andre sorter, og kan rebloom i tidlige efterår.

Etårige planter

Gypsophila elegans er kendt som årlige babys ånde. Dette anlæg har ikke forlænget levetid af flerårige baby's breath, men det gør producere masser af store hvide blomster eller små lyserøde og lilla. Det er mere ofte brugt som en frisk blomst end tørret. Gypsophila muralis er en anden årlige, der er tilnavnet lav babys ånde. Det har en opretstående vane, men når bare 2 til 6 inches høj og har en kortere levetid. Dens blomster er en sart pink og ikke så produktiv som andre sorter.

Pleje

Navnet "Gypsophila" egentlig betyder kalk-elskende, men disse arter vil trives i både neutral og basisk jord. Så længe jorden er frugtbar, fugtig og god dræning, er disse planter nemme at dyrke og blomstre. De mat-dannende arter vokser i klippefyldte landskaber. Du kan opfordre en anden flor af deadheading (fjernelse af tørrede og døde blomster) og beskæring tilbage større arter. Tage stiklinger eller plante disse blomster fra frø til at udbrede.