Hvad sker der med dæk, der ikke er forseglet?

Hvad sker der med dæk, der ikke er forseglet?


Regn og sol er hårdt på træ pyntede boards, selv dem, der er meget modstandsdygtigt over for rådne og forringelse, såsom redwood eller cedertræ. Den vandrette overflade af et dæk er desuden sårbare over for spild og utilsigtet forurening. De fleste dæk installatører anbefale forsegling træ efter installation med en gennemtrængende olie, bejdse eller finish klar. Flere negative virkninger kan skyldes en fejl at gøre dette.

Misfarvning

En ulukkede dæk i fuld sol modtager nok stråling for at ødelægge lignin i celler på overfladen af de pyntede bestyrelser. Som et resultat, bestyrelserne mister deres naturlige farve og mørkere eller vende grå. Misfarvning kan også forekomme som et resultat af mug og meldug vokser i porerne i træ, såvel som pletter fra blade og snavs tilladt at sidde på den overflade længe nok for deres garvesyre at sive ned i træet. Selv om ingen sealer vil helt forhindre misfarvning af træ, vil som sæler kornet og er tyk nok til at afbøje sollys hæmme det.

Vridning

Overfladen af en pyntede bord modtager mere sollys end undersiden og derfor tørrer hurtigt ud mere. Træfibre på overfladen skrumpe som de tørre og oprette en tendens for bestyrelsen til at fordreje eller krølle op i kanterne. Presset dette skaber på negle eller skruer kan trække dem ud eller knæk træ omkring dem, og den samlede effekt er at give en uinteressant, ujævne udseende til overfladen af dækket. Forsegling træ hjælper det bevarer fugt og modstå vridning.

Krakning

En mere alvorlig virkningen af udtørring er sprængning. Miniaturisering af fibre i ulukkede træ kan være så ekstrem at adskille fibrene og producere en split langs længden af en bestyrelse. Dette er mest tilbøjelige til at begynde i enden, hvor en skrue eller søm holde det nede, og når træet adskiller nok, det popper løs fra fasteneren. Til sidst bestyrelsen vil sandsynligvis warp, og slutningen vil løfte opad, at skabe en omvandrende fare. Som de sprængning spreads, kan hele bestyrelsen delt fra hinanden og skal udskiftes.

Rot

Forsegling et dæk er vigtigt ikke kun at bevare fugt i træet, men at beskytte det fra overskydende fugt fra regn og kondens. Da vandet siver ind i ulukkede træ, fremmer det væksten af mug og svamp, der spiser i fibrene i en naturlig proces med nedbrydning og skaber sponginess eller decideret huller. Før de mere alvorlige konsekvenser af rot er tydelige, udvikler træ en uskøn sværtede patina, som betyder væksten af patogener, som ikke kan kun truer integriteten af dæk, men dit helbred.