Muskatnød: Spider frastødende

Muskatnød: Spider frastødende


Fjortende århundrede europæere gned sig med muskatnød olie og bar muskatnød halskæder for beskyttelse fra den sorte pest. Isoeugenol, en aktiv ingrediens i muskatnød, er en naturlig insektgift og det kunne være, at muskatnød frastødt lopper bære sygdommen. I dag, bruges isoeugenol og en tilhørende sammensatte kaldet eugenol som naturlige pesticider repelling en lang række skadedyr, herunder edderkopper.

Muskatnød olier

De æteriske olier af muskatnød indeholder om en halv snes store ingredienser, herunder eugenol og isoeugenol. Disse to relaterede forbindelser, klassificeret som aromatiske ethere, omfatter omkring 4 procent af olien. Insekticider fremstillet af æteriske olier som eugenol behøver godkendelse af Miljøstyrelsen, fordi de er betragtes som minimal risiko at folk bruger dem. Æteriske olier virker ved at forstyrre skadedyr neurotransmittere. Da mennesker, kæledyr og andre hvirveldyr ikke har disse neurotransmittere, påvirkes de ikke. Efter Clemson Cooperative udvidelse er eugenol en hurtigt virkende kontakt pesticid, der ikke dvæle i miljøet og udgør en lav risiko.

Formuleringer

Pesticider som indeholder eugenol findes i granuleret form eller som en kontakt støv. Eugenol fundet i disse produkter normalt kommer fra nelliker i stedet for muskatnød fordi fed olie indeholder flere eugenol end gør muskatnød olier. Anvende en støv formulering til spindelvæv er mere effektiv end at bruge spraydåser eller flydende spray. Men, ifølge entomologists på University of Maine kooperative udvidelse, brug af pesticider ikke så effektiv som støvsugning op enkelte edderkopper og deres æg sække.

Hjemmelavede opskrifter

Gøre din egen edderkop frastødende ved at kombinere flere dråber af muskatnød æteriske olie med et par dråber opvaskemiddel og et par kopper vand. Den opvaskemiddel gør det lettere for olie blandes med vandet. Nogle mennesker blande forskellige olier sammen. Andre olier som indeholder eugenol omfatter kanel, citronmelisse, basilikum og fed. Sæt blandingen i en sprayflaske og spray, spindelvæv eller på individuelle edderkopper omkring dit hus.

Edderkopper

Edderkopper er ofte skylden for bid, men ifølge entomologists på University of Maine Cooperative udvidelse, 80 procent af 600 formodede edderkop bider viste sig ikke at være forårsaget af edderkopper. Mange edderkopper er fysisk ude af stand til at bide igennem huden. De fleste edderkopper, der kan bide bider ikke medmindre ved et uheld fanget mod din hud. Edderkop bid symptomer omfatter mindre hævelse, rødme og kløe. Kun tre spider arter er et alvorligt problem i Nordamerika, herunder enke edderkopper, eneboer edderkopper og gule sac edderkopper.