Hvad påvirker en Pinto bønner plantevækst?

Hvad påvirker en Pinto bønner plantevækst?


Nært beslægtet med sort, navy og kidney bønner, er pinto bønner relativt nem at dyrke i hjemmet haver. Pinto bønner er også en vigtig kommerciel afgrøde og er vokset over hele USA, men især i sydvest. Hvis du planlægger at vokse pintos i år, flere faktorer bør overvejes for optimal vækst og udbytte.

Klima

Pinto bønner er en varme-sæson afgrøde og vokse godt i områder med et varmt klima, men de kan tåle ikke ekstrem varme samt andre tørrede bønner. De kan dyrkes i køligere områder samt men bør plantes først efter alle faren for frost er gået og jordtemperaturer er mindst 60 grader. Frost kan forårsage alvorlige skader, som pinto bønner planter kan aldrig bliver genoprettet. Frost datoer er tilgængelige fra din tilstands Universitet extension service.

Jord

Pinto bønner vokser bedst i frugtbare, sandet ler med en sur eller neutral pH. Basisk jord kan forårsage dårlig vækst som følge af jernmangel. Kvælstof og fosfor er vigtige næringsstoffer for vækst, men overdreven kvælstof kan forårsage problemer. Pinto bønner vokser også dårligt i lerjord. Du kan have din jord testet på det nærmeste university udvidelse kontor; resultaterne vil omfatte pH og næringsstof niveauer sammen med anbefalinger til ændring af din jord.

Vand og sollys

Pinto bønner behovet for rigelig vand og vil sandsynligvis brug for vanding, hvis du bor i et tørt klima. Jorden bør holdes jævnt fugtig men aldrig skal vandes til punktet af mætning. Våde, vandlidende jord kan forhindre pinto bønner planter absorberende ilt gennem deres rødder. Rigelig sollys er vigtigt som godt: Pinto bønner planter vokse dårligt og producere et formindsket udbytte på skyggefulde steder.

Sygdomme og skadedyr

Pinto bønner planter er modtagelige for en række sygdomme og skadedyr, der kan begrænse vækst og udbytte. Bakteriel blight, bønne rust, fusarium root rot og nematode er blandt de mere almindelige sygdomme, og potentielle skadedyr omfatter bladlus, spider mider, sukkerroer army worm og cutworm. Behandlinger er tilgængelige for hver af disse problemer, men chancerne for problemer kan mindskes ved at holde haven fri for ukrudt og snavs og ved at rotere afgrøder. Sædskifte hjælper også pinto bønner ved at opretholde jord næringsstoffer niveauer.