Sådan Fortæl Hvis din Flue er åben eller lukket

Sådan Fortæl Hvis din Flue er åben eller lukket


En pejs gør en dejlig tilføjelse til dit hjem--indtil den første gang du glemmer at åbne flue før belysning en brand og bitter røg fylder rummet. Forlader flue åben hele tiden er heller ikke en god idé, da kold luft vil oversvømme værelse, unødigt køre op din vinter energiomkostninger. De fleste ildsteder har en drejeknap på ydersiden at åbne og lukke flue. Andre har en roterende rod inde i pejsen. I begge tilfælde altid åbne flue før belysning en brand og ikke lukke det indtil pejsen er helt afkølet efter brand.

Instruktioner

•Stick din arm op i en helt afkølet skorsten. Føle for en eksplosion af kold vind eller luft, der er mærkbart koldere end rumluften. Begge er tegn på, at den flue, også kaldet et spjæld, er åben, selv om denne test normalt kun virker i vinteren, når kold luft kommer ind i en varm hjem er indlysende.

•Anbring dig selv så du kan se op af skorstenen. Dette kan kræve skæve i pejsen. Lå gamle håndklæder for dig til at hvile mod eller tøj, der kan få beskidt at gøre dette job.

•Shine en lommelygte op i skorstenen. Afhængigt af størrelsen af skorsten og model af flue, kan du se sollys, hvis flue er åben. Kigge efter en lodret hængende stykke af støbejern eller en struktur, der ligner en åben udluftning. Begge viser en åben flue.

•Locate flue knop eller stang og drej det i den modsatte retning, indtil det ikke roterer mere. Recheck flue og Bemærk ændringerne i den indre struktur. Sammenligne en åben flue (støbejern hængende lodret, en åben hul eller mærkbar sollys) versus en lukket vil (en flad dækker spanning skorstenen) fortælle dig de forskellige i spjældet positioner.

•Skriv ned retning knop eller stang vender for en åben versus lukket flue. Holde kommentar med din pejs forsyninger til nem fremtidige adgang.

Tips & advarsler

  • Varm flue, før belysning en brand for at tilskynde røg at rejse op og ikke ude i rummet. Rul flere ark af aviser og lyset ene ende. Omhyggeligt holde op den lille flamme ind i skorstenen til at varme det. Flytte det rundt langsomt indtil du varsel røgen rejser op i skorstenen.
  • Forsøg ikke at åbne eller lukke flue manuelt. Skarpe kanter kan punktere din hud, eller du kan beskadige flue.