Hvordan at slippe af mug på brænde

Hvordan at slippe af mug på brænde


Mug er et fælles problem med brænde. Betingelser udendørs er ofte fugtig, og brænde er fuld af de næringsstoffer, der skimmel skal trives. Men skimmel er ikke en uundgåelighed. I virkeligheden, ses det oftest i brænde, der er forkert opbevaret eller helbredes. Den bedste måde at slippe af mug på dit brænde er at stable og opbevare det ordentligt. Hvis de blev efterladt i et sted med adgang til direkte sollys og tørring vind i mindst seks måneder, dit brænde vil have rigelig tid til at tørre ud og vil være langt mindre tilbøjelige til at udvikle mug. Eventuelle eksisterende skimmel tørrer op og dør når brændet er holdt tilstrækkeligt tørt.

Instruktioner

•Vælg en spot for dit brænde bunke, der har adgang til som meget direkte sollys og vind som muligt (aldrig i skyggen af en struktur). Tørre, varme steder er meget mindre modtagelige for skimmelvækst.

•Opret en base for dit brænde bunke. Selv ordentligt stablet og stablet brænde har svært ved at udtørre og modstår mug vækst når de er i direkte kontakt med fugtig jord. Træ paller gør en ideel base lag, da luften cirkulerer godt nedenunder dem.

•Stack dit brænde snarest muligt efter det er skåret, før formen har en chance for at vokse.

•Stack træ i en enkelt række, der er bare én log tyk. Hvis du ikke har nok plads til at oprette en lang række, eller din bunke bliver for højt, kan du oprette parallelle rækker. For at sikre, at begge bunker har lige adgang til sollys og vind, skal de være mindst 4 fødder fra hinanden.

•Lad træet tørre i mindst seks måneder før du brænder det. Det er på tide, at de fleste træ i de fleste områder skal tørre ud tilstrækkeligt nok til at brænde godt og modstå skimmelvækst. Men bunker lavet af tætte træsorter som eg og pæle stablet i fugtige klimaer, kan tage så lang tid som 1 år til at tørre ud tilstrækkeligt.

•Tør ud brænde, der allerede har udviklet skimmelvækst fra den uplettet træ i bunken. Når træet tørrer, enhver overflade skimmel vil dø og kan fejes med en stiv børste (bære en støvmaske). Mugne træ må ikke brændes. Det spredes svampesporer i hele dit hus.