Gule blade på en potteplante

Gule blade på en potteplante


Der er mange grunde til Hvorfor bladene på en potteplante bliver gule. For at komme til roden af årsagen til gulfarvning bladene på dit anlæg, nødt du til at undersøge hele anlægget.

Overwatering

Overwatering dit anlæg kan forårsage bladene bliver gule. Tjek jorden. Hvis det er vådt, behøver planten ikke vand. Check med din county udvidelse for oplysninger om hvordan man passer dit særlige anlæg.

Næringsstoffer

Planter har brug for kvælstof. En mangel på kvælstof og jern kan forårsage bladene bliver gule. Give din plante nogle all-purpose stueplante gødning. Henvise til den gødning emballage for korrekt dosering.

Sollys

Planter, der bliver gule og lede høje og tynde kan ikke modtage tilstrækkelig sollys. Prøv at sætte planten i en solrig vindue.

Svamp

Hvis blade på dine potteplante bliver gule og visner, og rødderne er halte og ser mørk brun eller sort, kan planten blive ramt af en svampesygdom kaldet root rot. Hvis der er røde pletter på bladene, ud over gulfarvning, kan dit anlæg have en anden svamp, kaldet Helminthosporium leaf spot.

Insekter

Flere arter af insekter kan forårsage bladene bliver gule på potteplanter. Disse omfatter bladlus, whiteflies, mealybugs, mider og skalaer. Ud over gulfarvning, kan blade vise et sort, sodede skimmel når befængt med bladlus. Når whiteflies angriber, vil planten har en broget udseende ud over drejning gul. Mealybugs vises som hvide, uldne masserne på på undersiden af bladene. Mider ligne små edderkopper. Skalaer vises som små hvide, grå eller brune klumper.