Avocadoer, der skal plantes i kun solrige steder?

Avocadoer, der skal plantes i kun solrige steder?


Avocado træer (Persea americana) er sol-elskende producenter af en smøragtig frugt så værdsat, der er festivaler i sin ære. De trives i varme klimaer og solrige områder, men skal beskyttes mod for meget sol, når først plantet. Når din velplejet avocado træ har modnet i din have, vil det ikke kun yde dig med rigelige frugt, men med skygge. Under en åben baldakin af rige, dybt grønne blade, vil det beskytte dig fra varmen det elsker så godt.

Avocadoer har brug for solskin og varme

Avocadoer foretrækker at blive plantet i solrige til let skyggefulde steder med veldrænet jord for optimal vækst og frugt produktion. Træer ses ofte 30 til 40 fod høj, men kan vokse sig større. Avocadoer vokser naturligt i en høj og smal figur, men er som regel beskåret for at tage på en lavere open-sprede form. Avocadoer vil vokse i områder i Californien, Arizona, Texas og Florida med milde vintre i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 9B gennem 11. De vokser bedst, når temperaturen er mellem 60 og 85 grader Fahrenheit. Alle avocado træer skal beskyttes mod kraftig vind og kraftig frost.

Overvejelser i forbindelse med en ung Avocado

Det er bedst at plante din unge avocado træ i varme jorden. Placere den i haven, når faren for frost er overskredet, normalt mellem marts og juni. Hvis plantet i løbet af sommervarmen, vil dit træ blive udsat for solskader på grund af den umodne træets evne til at tage i vandet effektivt. Når først plantet, vil dit træ være i stand til at holde omkring 2 gallons af vand i sit rodsystem. I milde kystområder, må 1 gallon vand om dagen være nok. Vand dit træ, to eller tre gange om ugen, så det bliver for det meste tør at røre ved mellem vandingerne.

Populære Avocado sorter

Hass avocado er den mest populære række avocado på grund af sin fremragende smag på sandwicher, salater eller bare skovlede ud af skindet småsten og spist med en ske. Dens grønne-flået, 10-12 ounce frugt ætser som det modnes. Det er følsomme for frost under 32 grader Fahrenheit. Bacon avocado er en anden velsmagende sort for sandwiches og salater samt guacamole. Denne frugt er 10 til 12 ounce med glat, grøn hud, der giver blide pres når den er moden. Det er koldt hårdfør til 28 grader. Wurtz, eller lille Cado, dværg sort er en fremragende træ for en baghave. 8 - 14 ounce frugt er grønt med en medium-tynd hud og god all-around smag.

Avocado Trivia og Tips

Den oprindelige Hass træ blev plantet i 1926 af et postbud opkaldt Rudolph Hass. Træet overlevede til 76 år gammel, bukke under i 2002. Der er avocado træer vokser vildt i Mexico, der er mere end 400 år gamle og stadig producerer frugt. Hvis du har brug at modnes en avocado hurtigt, placere den i en plasticpose med en modnet banan. Forsegl posen og kontroller jævnligt indtil moden. Ikke opbevares i køleskab avocadoer hvis de ikke er moden.