Sonar Spider frastødende

Producenter begyndte at markedsføre ultralyd insekt pest control enheder til forbrugerne mellem midten af 80 ' erne og 90 ' erne, delvist på grund af sundheds- og miljøhensyn over brugen af syntetiske kemiske pesticider i og omkring hjemmet. Disse enheder lover at bruge sonar-lignende teknologi for at skræmme væk insekter, spider, små pattedyr og andre skadedyr med høje lyde. Kendskab til vigtige oplysninger om effektiviteten af disse enheder, inden du køber dem er vigtigt at beslutte, om de er rigtige pesticid muligheder for dig.

Ultralyd Spider kontrol

Ultrasonic udstyr designet til at kontrollere skadedyrsangreb af edderkopper og andre skadedyr er markedsført som naturlige alternativer til kemiske pesticider. Enhederne, der lover at bruger højfrekvente lydbølger, dem, der ovenfor range akustisk for menneskers ører, men som mange andre dyr kan høre, at chok og forstyrre uønskede skadedyr og tvinge dem til at forlade. Ultralyd enheder gå normalt i områder hvor skadedyr menes at være; enheden udsender lyde i håb om at skadedyr vil søge andre områder, der er fri for støj.

Effektivitet

En række forskere understøtter ikke disse enheder. Barb Ogg, udvidelse underviser på University of Nebraska-Lincoln, for eksempel, skriver, at "[t] han konsensus af forskere, der har faktisk undersøgt ultralyd enheder er disse produkter ikke effektivt frastøde eller fjerne skadedyr fra hjem." Leonard R. Askham i Washington State University ekkoer OGGs opfattelse, at bemærke, at "[m] ost insekter og dyr, høre eller føle den samme vifte af frekvenser, som vi gør... [i] f en lyd eller frekvens ikke genere os, det er tvivlsomt, at det vil genere skadedyr. " Hvis noget, har forskning vist, at ultralyd enheder har en midlertidig, i bedste fald effekt, overbevisende skadedyr til at forlade kun indtil de vænnet sig til lyden og behandle den.

FTC kontrovers

Federal Trade Commission (FTC) opkrævet talrige producenter for ultralyd pest control enheder med falsk reklame, hævder, at producenterne lavet videnskabelige krav til effektiviteten af disse enheder, der ikke blev bekræftet af faktiske videnskab. En række breve sendt fra FTC til producenter rådede dem til at revurdere deres reklame krav og at fjerne dem, der ikke understøttes af nogen videnskabelige beviser.

Andre overvejelser

I afsluttende hendes bemærkninger om ultrasonic udstyr til edderkopper og andre skadedyr, Ogg beskæftiger det gamle mundheld at hvis noget er for godt til at være sandt; Det er sandsynligvis. Forbrugerne strømmede til ultralyd pest control enheder delvis på grund af chemophobia omkring brugen af kemiske pesticider og delvis på grund af den relative enkelhed af plugging i en ultralyd enhed til en stikkontakt og lade enheden pest kontrol for dig. Andre skadedyr metoder såsom sanitet, udstødelse, diffusering og lejlighedsvis brug af kemiske pesticider er mere arbejdskrævende, men er også mere effektive på at kontrollere edderkopper eller andre skadedyr, der opstår i og omkring hjemmet.