Taghaven ideer

Taghaven ideer


En tagterrasse kan være en udendørs plads for beboere og besøgende, en glædeligt Se synlig fra inden for bygningen, et system til at reducere energiforbruget og regn-vandafstrømning, samt en måde at opnå en Leadership i energi og miljø Design (LEED) certificering, for at gennemføre "green" bygning praksis. Særlige overvejelser, der er nødvendige til taghaverne omfatter: strukturelle styrke og understøtter; særlige underlag til at beskytte mod fugt og root invasion; og ordninger for jord transport gennem bygningen. Tag havearbejde forvandler en ellers ubrugte, uinteressante område på toppen af en bygning i et smukt og nyttigt grønt område.

Japanske have

Japanske haver fokus på enkelhed. Azalea, bambus, pyntegræsser og blomstrende kirsebær eller blommetræer er et par planter bruges i japanske haver. Oprette en tagterrasse haverum af ro og harmoni ved hjælp af et simpelt design, begrænse antallet af planter, træer og buske anvendes og indarbejde elementer såsom sten lanterner, vand og lige linjer. Tilføje en tør landskabshave med dekorative sand og klipper, raking sand i hvirvlende cirkler eller rækker med lige linjer til fordybelse. En melodisk vinden kime eller lille tempel klokker indføre elementer af både vind og musik. En japansk have struktur som et tehus, bro eller månen havelågen alle kan tilføje drama til rummet.

Grøn taghave

Grønne taghaver er let og designet til at maksimere energibesparelse og økologiske fordele ved grønne-tag havearbejde. De er normalt ikke til forsamlinger af mennesker eller rekreative anvendelse men er installeret for at tjene som en alternativ tagdækning mulighed. En fugt og root barriere, lette jordlag af 6 inches eller mindre og små planter med lavvandede rodsystemer ligesom jorden covers og indfødte planter er installeret for at forhindre storm afstrømning og spare energi. En vand-samling system såsom regn tønder eliminerer behovet for at bringe vand op til taget og også sparer på vandet. Selv om de fleste grønne taghaver utilitaristisk, tilføje de også grønt til en ellers utiltrækkende område.

Spiselige taghave

Gøre din taghave gøre dobbelt told ved at plante frugt og grøntsager. Planter i containere, eller hvis taget vil støtte et tykt lag af jord, bringe i 1 til 2 fødder af jord og plante en traditionelle køkkenhave. Majs, græskar, tomater, peber, salat, løg, gulerødder, squash og andre favorit sol-elskende grøntsager vokse godt på hustagene. De giver den ekstra bonus at forsyne dig med mad alle forår gennem fall. Kolde rammer og række dækker forlænge vækstsæsonen og lettere vægt alternativer til et stort drivhus.