Hvordan at tage sig af damme

Hvordan at tage sig af damme


Damme er en attraktiv funktion i enhver landskab. Populære hos boligejere og landscapers ens, de tilføjer et beroligende element til ethvert udendørs område. Hvis ikke ordentligt plejet, dog vandet bliver stagnerende, ildelugtende og en avl jord for insekter. Lære at tage sig af din Dam korrekt ved at følge nedenstående trin.

Instruktioner

Hvordan at tage sig af damme

•Tilvejebringelse skygge. Dam planter og fisk trives ikke medmindre dammen er skyggefulde. Derudover vil sollys fremme væksten af plankton, som bliver vandet en skumle grøn. Plante skygge buske og træer langs kanten af din dam i det tidlige forår.

•Ændr eller rense filteret Dam. Dette bør gøres i det tidlige forår hvert år. En ren filter vil også i høj grad reducere væksten af alger og ukrudt. Også i foråret, tømme dammen helt og drys kosher salt på eventuelle alger klamrer sig til overfladen.

•Test pH-niveau i din dam. Vandet skal være på en neutral plan, som er så tæt på 7,0 som muligt. De fleste fisk og akvatiske planter vil trives bedst i Dam vand med en neutral pH. Hvis du vil ændre niveauet, skal du tilføje en vis mængde af kalk eller knust koral, afhængigt af de tal, du får fra din pH-Test kit.

•Betjen insekter. Det er svært at nyde en dam, hvis du er angrebet af sværme af myg. Tilføje en myg tablet til vandet en gang i starten af sommeren og derefter igen eventuelt senere på sommeren.

•Rengør din Dam med jævne mellemrum. SCOOP ud af blade og snavs med et net. Beskære vandplanter i efteråret, når blomstrende er over. Om vinteren, i kolde klimaer, dække din Dam for at beskytte planterne og eventuelle fisk fra frysning.

Tips & advarsler

  • Hvis du bor i et koldt klima, overveje pottemuld de vandplanter og bringe dem indendørs, sammen med eventuelle fisk.