Shell ingefær planterShell ingefær (Alpinia zerumbet) er et medlem af familien Zingiberacea, som omfatter alle arter af ingefær. Der er forskellige sorter, alle producerende aromatisk, shell-formede blomster, hvorfra det får sit navn. Disse planter vokser bedst i frostfrit områder i USA, som de er hjemmehørende på tropiske områder i Asien og Indien. Gartnere bor inden for USA Department landbrugsministerium (USDA) bør hårdførhed zoner 8-12 har ingen problemer med at tilføje denne tropiske plante til deres landskaber.

Alpinia Zerumbet

Alpinia zerumbet er en ikke-brogede række shell ingefær, som er en flerårig stedsegrøn. Planter har grønne, sværd-lignende blade, der har en opretstående vane der ikke kræver opbinding. planterne spredes gennem underjordiske jordstængler og er temmelig prangende i landskaber som ønsker en tropisk look. Det blomstrer i hele varmere dele af året, præsenterer de klassiske shell-lignende blomster, der er født på lange stængler, er duftende og har blandet farver hvid og pink med gul-stribede i halsen. Alpinia zerumbet er egnet til brug som en høj, screening plante, som en baggrund plante, eller dyrket i store containere. Planter vokse relativt hurtigt, og kan nå en moden højde på op til 12 fod. Alpinia zerumbet foretrækker vokser i godt afdrypning jord rig på organiske materialer. Det tåler fuld sol til halvskygge, med delvis skygge at være sin foretrukne belysning. Gartnere skal vand planter regelmæssigt, at holde den plantning site fugtig for bedste vækst. Dem, der bor i områder udsat for årlige frost kan overveje at dyrkning af planter i containere for beskyttelse om vinteren, som den nye vækst blomstrer er født på det foregående års løv.

Alpinia Zerumbet "Variegata"

Alpinia zerumbet "Variegata" er en dværg sort af de større arter Alpinia zerumbet. Kaldet brogede shell ingefær, har det den samme sværd-lignende blade af højere sorter. Bladene er ganske attraktiv, stribet i gult og grønt og planter producerer de samme hvide og lyserøde, shell-lignende blomster født på lange stilke i de varmere måneder. Planterne bredte underjordiske jordstængler og er mere kontrollerbart end højere versioner. Den brogede ingefær fungerer godt som en prøve, og anvendes i tropiske haver eller plantet i containere.

Planter vokse relativt hurtigt at nå modne højder på op til 6 fod. Alpinia zerumbet 'Variegata' vokser bedst i rige, godt afdrypning jord ændret med organiske materialer. Det vokser og ser bedst med regelmæssig vanding, som det foretrækker fugtige steder. Ingefær tåler fuld sol til halvskygge betingelser, med delvis skygge bliver foretrukket. Som med alle ingefær, kan gartnere bor i køligere områder oplever årlige frost overveje voksende plante inde i beholdere til vinter beskyttelse. Blomster form på det foregående års løv.

Alpinia Zerumbet "Variegata dværg"

Alpinia zerumbet "Variegata dværg" ser ud præcis som Alpinia zerumbet "Variegata" men vokser meget mindre, nåede 1 fod i højden ved modenhed. Det er velegnet til gartnere som ønsker en tropiske have effekt, men i mindre skala. Planterne har stribet grøn og gul, sværd-lignende blade, hvilket gør det til et attraktivt supplement til landskaber. Som med alle shell ingefær, producerer det hvide shell-lignende blomster i hele de varmere dele af året. Det vokser bedst i rige, fugtig, veldrænet jord og foretrækker halvskygge betingelser. Hyppig vanding producerer den bedste vækst og blomstring. Denne dværg ingefær sort er velegnet til container-vækst, især for gartnere lever i områder udsat for frost, for ekstra vinter beskyttelse.