Problemer med Dendrobium orkidé bladeDendrobium orkidé slægten omfatter cirka 1.200 sorter. En bred vifte af størrelser og blomst farver findes. Nogle sorter sport blomster, der sidste kun en dag, mens andre dvæle for uger. Hver orkidé slægten har sine egne kulturelle krav til at blomstre, men de fleste andel fælles løv sygdomme der nemt kan hjemsøge anlægget.

Orkidé Virus

Bladene af orkideer inficeret med virussen orkidé (Odontoglossum ringspot virus eller Cymbidium mosaik virus) udstiller gule pletter eller rødlig-gul læsioner. Gulfarvning kan have en stribet effekt i stedet for den grundlæggende spotting der oftest forekommer. Nogle orkidé sorter Vis lilla blotching på løvet. Bladene kan begynde at krølle nedad i en unaturlig måde. Et par orkideer kan være asymptomatisk, men stadig være inficeret med en virus.

Når en plante er inficeret, er der ingen kur, ifølge American Orchid Society. Opdrættere har formået at racen resistente planter. Straks kasseres inficerede orkideer. Bladlus, thrips og mider kan nemt overføre virus.

Basal Rot

Basal rot, en svampesygdom, opstår i bunden af anlægget i begyndelsen. Sygdommen kan gå ubemærket hen, indtil det spredes opad på anlægget og forårsager blade at visne. Sort misfarvning kan forekomme. Når rot har udviklet sig betydeligt, dør orkidé plante. Kan tages skridt til at forsøge at skære væk områder af rådne, hvis skaden ikke er alt for omfattende. Inficerede blade af mindre planter kan fjernes. Hold orkidé plante forholdsvis tørre, når områderne af rot er blevet fjernet, således at sygdommen ikke gentage. Anvende fungicid for orkideer på den orkidé plante blade til at hjælpe med at kontrollere sygdommen og forebygge dens udbredelse.

Sygdommen opstår fra over vanding eller tillade orchid at sidde i stillestående vand i en tallerken eller bakke. Overdrevent fugtige forhold kan også forårsage rot at forekomme. Ikke at rengøre gryder inden omplantning en orkidé kan også forårsage svampen. Ved hjælp af inficerede jord vil også resultere i orkidé kontraherende svampen.

Fusarium visnesyge

Fusarium visnesyge forårsager blade af orchid at tage på en grå udseende. Bladene begynder at visne. Lidelsen opstår normalt, hvis orkidé ikke modtage rigelig vand, men over vandkande også forårsage det.

Hvis du vil gemme en orkidé ramt af lidelsen, straks fjerne det fra puljen. Fjerne alle medium fra omkring orchid's rod ordning. Observere rødder nøje at se hvis der er nogen, der stadig er i live. Skære væk de syge rødder og kassér. Repot de levedygtige rødder i nyt medie i en ny gryde. Hvis ingen af rødderne er sunde, ødelægge hele anlægget.

Efter ompotning sund anlægget anbringes i et område med diffust lys. Tåge anlægget to gange om dagen for at øge den omgivende luftfugtighed. Holde orkidé, fugtig, men ikke alt for fugtigt. Anlægget kan ikke vokse nye blade indtil den følgende sæson.