Frugttræer for basisk jord

Alkalinitet eller surhed af jord er angivet med dets pH, på en skala fra 0 til 14, hvor 7 er neutralt. En pH værdi på mindre end 7 betyder jorden er sur, mens en pH over 7 er basisk. Det største problem med basisk jord er reducerede næringsstoffer og især mikronæringsstoffer indhold til rådighed i jorden. En række af frugttræer har tilpasset vokser i basisk jordbund.

Abrikos

Abrikos træer er blandt de frugttræer, der nemt kan dyrkes i basisk jordbund. Træerne er godt tilpasset til højere niveauer af alkalinitet og tendens til at være upåvirket af mineralske element mangler. Abrikos træer er langlivede og bruges også som lille skygge træer i landskaber. Træerne blomstre tidligt og er ofte modtagelige for skader forårsaget af de sene forår frost i mange stater. Abrikos træer producerer deres fulde afgrøde af frugt en gang hvert femte år i de varmere sydlige regioner i USA og mindre hyppigt i de køligere nordlige områder.

Orange

Fleste af citrus frugttræer herunder appelsiner gør bedst i basisk jordbund. Appelsiner trives i tropiske og subtropiske områder af verden og foretrækker varmt og fugtigt vejr. Når der dyrkes i køligere områder, frugten har tendens til at have en lysere farvede, tykkere skræl. Den navle orange anses den bedst smagende orange for at spise frisk. Orange får sit navn fra tilstedeværelsen af en mindre, sekundære frugt i slutningen af den vigtigste orange, som skaber en stor eller lille navle-lignende åbning. For at maksimere kolde beskyttelse, plante orange træer på syd eller sydøst sider af et hus og forlade nok plads til træ at vokse let.

Granatæble

Granatæble er oprindeligt fra Iran, Himalaya og nordlige Indien. Granatæble træer er 20 til 30 fod i højden og meget langlivede. Frugten har en tyk, læderagtige hud og er fuld af saftige, røde sække adskilt af tynde, hvide hindeagtige vægge. Granatæble træer vokser bedst i de mildt tempereret subtropiske regioner med kølige vintre og varme somre. Træerne trives i kalkholdig, basisk jordbund, men er lige så godt tilpasset til dyb, sure jordbund for. Granatæble frø spirer let selv på overfladen af løs jord. Træerne har en lav tolerance for temperaturer under 12 grader F og er meget tørke-tolerante.