Hvad sker der med en kartoffel i solen?Kartofler (Solanum tuberosum) er almindelige og produktive grøntsager til hjem gartnere. Stivelsesholdige og høj på næringsstoffer, de sidste lang tid i opbevaring hvis ordentligt håndteret. Opbevare kartofler i mørke, både i haven og efter høst, at holde dem sikkert at spise. Kartofler udsættes for sollys udvikle et giftstof, der er skadelige for mennesker og dyr.

Om kartofler

Kartofler er spiselige medlemmer af natskyggefamilien. Grøntsager, vi spiser er udvidede rod segmenter kaldet knolde, lagring af stivelse strukturer, der tillader plante til live fra år til år i varme klimaer. Hver knold indeholder latent vækst point, kaldet øjne, der sender nye stængler og rødder under de rette betingelser. Lejlighedsvis, producere kartoffelplanter også overjordiske frugt langs stængler ud over under jorden knolde. Kassér den overjordiske frugt, da de er uegnede til at spise.

Kartofler og sollys

Kartoffelknolde udsættes for lys, om kunstige eller naturlige producere klorofyl og bliver derefter grøn. Klorofyl er harmløse, men det angiver, at kartoflen har også produceret solanin, en bitter men farveløs alkaloid, der er skadelige for mennesker og dyr. Store mængder af solanin påvirker nervesystemet og kan forårsage død.

Sikkerhed

Altid fjerne og kassere enhver del af kartoffel, der er blevet grønne. Derudover fjerne øjnene fra kartofler, da de indeholder en stor mængde af solanin, selvom resten af kartoflen vises fint. Kassér også, kartofler, der er begyndt at spire eller ikke længere fast. Ikke tilføje grøn kartoffel skræller, spirede kartofler eller overmodne kartofler til din kompostbunke, hvis du bruger det færdige produkt på din køkkenhave.

Forebyggelse

Den gamle havearbejde praksis af mounding jord omkring kartoffelplanter er stadig gode råd. Tilføje ekstra jord over plante stængler og rødder sikrer at udvikle kartofler har et jorddække dybt nok til at forhindre solanin dannelse. Alternativt, muld din kartoffelplanter stærkt med halm, tilføje ekstra som sæsonen skrider frem, og det første lag afregner. I køkkenet, gemme kartofler i en mørk spisekammer.