Hvad skal jeg gøre med min vegetabilske planter, når jeg dyrker dem?Med stigende fødevarepriser og vanskeligheden ved at finde grøntsager, der ikke er blevet behandlet med pesticider eller stråling, kan du foretrækker at dyrke dine egne grøntsager. Når du dyrker grøntsager til modenhed, begynder uret tikkende. Efter kort tid vil grøntsagerne henfald og bliver uspiselig. Der er flere ting du kan gøre for at gøre mest muligt ud af din afgrøde.

Begynde at spise

Vask friske grøntsager for at fjerne enhver resterende jord og gødning, og derefter spise dem rå eller kogt. Dyrke grøntsager til umiddelbar fortæring kan du dyrke kun så meget som du har brug for kommende måltider. Dette giver mulighed for planterne at tilbyde roterende udbytter, som i sidste ende producerer mere mad pr. vækstsæson end opnås ved høst alt på én gang.

Tørring

Tørring fødevarer er en af de ældste metoder til konservering. Vandindhold i mad er reduceret til mellem 5 og 25 procent, som stopper i tænderne og fordærv. Varme og luft omløb der kræves til korrekt tørt grøntsager. Dette kan ske i en konvektionsovn, men en kommerciel mad dehydrator er ofte brugt i stedet. Disse dehydrators er specielt designet til at tørre fødevarer og kan stable flere bakker. Disse bakker skal roteres under tørringen, som grøntsager på de nederste skuffer er tættere på den varmekilde og dermed tørre hurtigere.

Frysning

Moderne frysere kan opbevare grøntsager friske i 12 til 18 måneder ved en temperatur på nul grader F. Før indfrysning skal være blancherede grøntsager. I denne proces underkastes grøntsager kogende vand eller damp i en kort periode til at standse bakterievækst. Efter blanchering, Emballere grøntsagerne i plastikposer og fryse dem straks. Hvis frysning en stor mængde af grøntsager, mærke dem med datoen fryse til at holde styr på hver pose alder.

Bejdsning

Bejdsning er en anden gammel metode til opbevaring af fødevarerne. Det bruger saltvand, saltlage eller eddike til at producere mælkesyre i grøntsagerne. Denne syre stopper forringelse proces. Bejdsning producerer en salt, undertiden syrlig smag, som ikke alle kan passe. De mest almindeligt Syltede grøntsager er agurker, som producerer de pickles, der er opkaldt efter processen. Syltede grøntsager er meget populære i dele af Asien og Mellemøsten.