Hvad gør planterne vokser hurtigere: koks eller vand?

Hvad gør planterne vokser hurtigere: koks eller vand?


Drikke Coca-Cola eller koks, indeholder fosforsyre og koffein, som begge kan være til gavn for planter. Men sukker er skadelig for planter, som er alt for meget syre. Vanding med almindeligt vand er altid et sikkert bet for dine planter.

Fosforsyre og danskvand

Koks indeholder fosforsyre og danskvand. Undersøgelser har været udført at Vis kulsyreholdigt vand bliver til gavn for planter fordi det indeholder vigtige makronæringsstoffer såsom ilt, brint og CO2. Fosfor er også en nødvendig makronæringsstoffer og sandsynligvis vil gavne planten. Dog for meget syre af enhver art i jorden vil øge jordens pH-værdi og kan forgifte planter, der foretrækker basisk jord.

Sukker

Vanding planter med sukker er en dårlig idé. Sukker forhindrer korrekt osmose vand gennem plantens rødder. Planter er ikke designet til at sukker i gennem deres rødder. I stedet, planter producerer sukker sig gennem fotosyntese. Også, sukker tiltrækker skadedyr som fluer, bier og hvepse til jorden omkring planten, der har fået sukker i vandet.

Koffein

Der er anekdotiske beviser, at koffein virker som et pesticid. Det er muligt, at koffein er udskilles ved anlægget i jorden, og koffein forhindrer andre konkurrerende planter og bakterier i at vokse. Det er også muligt, at koffein har en negativ virkning på insekter og angribende svamp.