Hvad sker der med en dam Over tid som planterne vokser?

Hvad sker der med en dam Over tid som planterne vokser?


Korrekt administreret planter tilføje karakter og farve til en baggård Dam. De oxygenat vandet, mindske erosion, minimere alger, giver dyrs levesteder og genbruge fiskeaffald som gødning. Når større, naturlige damme blive overfyldt med vækst, gradvis ændre i sumpe og i sidste ende, solid jord. Baggård gartnere kan blive chokerede over at opdage, at godartede forsømmelse af vandplanter kan forårsage en Dam for at dø.

Sund damme kræver blanding og ledelse af tre typer af planter--emergent, sub emergent og flydende arter. Men hvad sker der, når et af disse elementer bliver overgroet?

Aggressive planter dominerer

Cattails er emergent planter, som er den slags, der rod i bunden af en dam og hæv dig over vandet. De er også kendt som "Mose planter", der trives på grundt vand på dammen kanter, forstærkning af volde og levende fisk og padder. Cornell University andelsselskab udvidelse siger at når disse høje planter med brun, fuzzy pigge får lov til at vokse i "tyk, næsten uigennemtrængelige står", kan de skjule en dam og tvinge ud andre mindre aggressive planter. En dam plan skal indeholde veldefinerede grænser for planter.

Ilt er begrænset

En anden dekorativ men dominerende emergent plante er åkande, som ligner det flyder oven på vandet, men er forankret i Dam jord. Åkander spredes let, især hvis befrugtet. Deres blade kan holde lys fra føres ind i vandet, som er gavnlige i at kontrollere væksten af alger. Men opstår problemer, når deres bred pad-type blade dominere en dam. Penn State Cooperative udvidelse siger dette forhindrer iltning og "kvæler" fisk og andre planter.

Fortrængning træsko filtre og levesteder

Sub emergent planter forblive under overfladen af en dam. Disse omfatter en vand græs kendt som anlægElodea eller amerikanske vand weed. AnlægElodea lever helt undersøiske bortset fra små hvide blomster fastgjort til delikate stængler og blomstrende lige over vand, ifølge tilstand af Institut for økologi ved Washington. Vandfugle er blandt de dyr, der spiser det. Webstedet våde webmedier bemærker, at Dam græsser oxygenat vandet; når de bliver overfyldte, men, Dam filtre bliver tilstoppet og dyrs levesteder bliver overfyldt.

Sub Emergent planter kan ikke Photosynthesize

Flydende planter er ikke rod i Dam jord. Nogle, såsom vand hyacint, dekorative og hjælpe med at holde vandet klart ved at minimere lys penetration af vand, hvilket modvirker algevækst. Men igen, overvækst kan resultere i for lidt lys. Ohio State University udvidelse bemærker, at dette resulterer i undersøiske planter ikke er i stand til photosynthesize og fisk, ikke får nok ilt.

En anden flydende anlæg, der er gavnlig når i balance er andemad, som vandfugle spise. Andemad, dog kan overvælde en dam overflade i to uger, ifølge Ohio State.