Røde Valmue historie

Røde Valmue historie


Røde valmuer er en gorgeous og fælles syn langs veje i Europa og USA. Selv i den samme slægt som den berygtede opium-Valmue, røde valmuer ikke besidder de samme narkotiske egenskaber. De gør, men har nogle medicinske anvendelse og er spiselige. Desuden røde valmuer har længe været en patriotisk emblem for faldne soldater, og de vises som symboler andetsteds i populærkulturen.

Identifikation

Det videnskabelige navn af denne blomst, Papaver rhoeas, kan oversættes direkte til "røde Valmue" på Latin. Andre navne omfatter majs Valmue, Kornvalmue steg og feltet. Røde valmuer er årlige planter med prangende, lugtfri blomster i en enkelt terminal blomsterstand. Hjemmehørende i Europa, de er typisk 10-30 inches høj, med hårede stilke og dybt fligede blade. En stor kapsel indeholder frø, der er forskubbet og spredes af vinden. Ligesom alle valmuer har den røde Valmue en mælkeagtig latex, som du kan observere ved at bryde en stilk.

Symbolik

Den røde Valmue blev vedtaget som et symbol på national mindedag for faldne soldater i kølvandet på første verdenskrig. Efter krigen blev var disse blomster de første til at blomstre i den forstyrret jord af soldaternes grave i Nordfrankrig og Belgien. De inspirerede canadiske soldat og digter John McCrae, hvis nu berømte stykke, "In Flanders Fields," går:

"I Flandern felter valmuer slag

Mellem Kors, række på række."

I mellemtiden, i USA, en kvinde ved navn Moina Michael læse Mccraes digt og begyndte iført en silke røde valmuer som sit eget symbol på erindring. Hun forfremmet denne idé, og den amerikanske Legion vedtog i 1920 den røde Valmue som en national mindedag symbol. Inden for et år, traditionen spredes til Storbritannien, Frankrig og andre dele af verden. Sælger Valmue insignier blev en metode til fundraising for krig-ramte familier.

Som mad

Røde valmue frø kan indsamles ganske let og spist én gang tørret, ifølge Stephen Mifsud på sin hjemmeside "Malta vilde planter." Derudover unge blade af planten kan spises enten rå eller kogt, selv om de skal være høstet før blomsterne har okulerede. Blomsterblade er ofte brugt som et rødt farvestof i te blandinger.

Medicinsk anvendelse

I "Medicinske planter of the World," forfatterne van Wyk og Wink betænkning at mælkeagtig latex af røde valmuer er blevet anvendt traditionelt som et beroligende middel. Det er imidlertid ikke nær så potent som opium-Valmue, Papaver somniferum.

Ballet

"Røde Valmue" er også en velkendt ballet komponeret af Reinhold Glière i 1927 som en tidlig Sovjet-æraen ballet. Den historie, som finder sted i en 1920s kinesisk værft, har en revolutionerende tema og inkorporerer røde valmuer som symboler for kærlighed og frihed. Den oprindelige ballet er blevet revideret fire gange: i 1949, 1957 (hvornår det blev omdøbt til "The Red Flower"), og 2010.