Følgesvend anlæg til koriander

Følgesvend anlæg til koriander


Følgesvend plantning er en landbrug teknik, der fungerer godt selv i lille, afslappet herb haver. Koriander, Coriandrum sativum, er en fælles urt, der er også kendt som koriander og kinesisk persille. Alle dele af koriander planter er spiselige, og dette anlæg bruges ofte som en kulinarisk urt. Men koriander har en behagelig duft, og kan også anvendes i potpourri. Følgesvend anlæg til koriander hjælpe herb at vokse hurtigere i haven.

Dyrkning

Ideelt, koriander bør plantes i fuld sollys, men det vil trives i halvskygge. Om potteplanter eller i haven, skal koriander plantes i veldrænet jord. Koriander vokser op til 2 fod høj, og hver plante bør være fordelt 1 til 1 1/2 fødder fra hinanden. Koriander er frøformering. Andre urter, der vokser i veldrænet jord og lyse sollys, herunder sage og persille, kan plantes i samme seng med koriander, fordi alle har lignende dyrkning behov.

Skadedyrsbekæmpelse

Koriander kan bruges som en kammerat plante i hele haven på grund af sin naturlige skadedyrsbekæmpelse-frastødende karakter. Lugten af koriander holder bladlus væk. Bladlus forårsage skade på mange forskellige planter ved at fodre på bud, unge vækst. Sted koriander nær alle planter, der er tilbøjelige til at bladlus angreb til at holde skadelige insekter i skak.

Kammerater

Når koriander er plantet med anis, radise og spinat planter, vil det spire og vokse hurtigere. Kartofler har også en gavnlig effekt på cilantro, hjælper herb at vokse hurtigere. Koriander følgesvend planter konkurrerer ikke med herb for næringsstoffer, og vil ikke trække farlige insekter, der kan skade koriander.

Uforenelig

Roser og koriander er ikke kompatible som følgesvend planter. To kan kæmpe mod hinanden for næringsstoffer, som kan føre til usunde vækst for begge. Fennikel, selvom det er en anden urt, er heller ikke en god ledsager til koriander af de samme grunde. Undgå beplantning koriander i samme område hvor roser eller fennikel er blevet plantet i det forløbne år, og ikke placerer disse uforenelige planter tæt sammen i haven.