Hvornår skal skære Gardenia buske

Hvornår skal skære Gardenia buske


Gardenia buske er værdsat i haven til deres blanke, dyb-grønne blade og tiltalende form, men det er den duftende, fløjlsagtig-hvide blomster, at stjæler mange gartnere hjerter. Gardenia buske, ligesom alle andre buske, drage fordel af at blive beskåret fra tid til anden. Gardenias trives i fuld til delvis sol og kan vokse op til seks fod høje. De tilføjer en gammeldags charme til enhver have.

Udendørs Gardenias

Native til Kina tempererede klimaer, gardenias trives i syd og langs vestkysten af USA.
Det er ikke nødvendigt at beskære din gardenia bush hvert år. Beskære kun når din bush begynder at lede langbenet, med lange tynde grene, eller når du har brug at skære væk døde træ. Beskæring din bush hvert andet år vil holde din bush velskabt.
Der er ingen særlige måned til at beskære dit gardenia, som blomstrende gange ændre sig med den voksende zone, og du ønsker at vente indtil bushen er færdig med blomstrende. De fleste buske har stoppet, blomstrer i juli. Der er et par sorter, der gentages bloom. Før du prune, kontrollere for eventuelle danner knopper.
Ikke straks, når bush har færdig blomstrer. Gardenia blomster begynder at danne i efteråret for det næste år blomstrer. Hvis du beskære for sent, vil du alvorligt reducere eller eliminere næste års blomster. Når du er i tvivl, er det bedst at udskyde beskæring for endnu et år.
Trim kun at bevare størrelsen og formen af din bush, som gardenias ikke skal beskæres for deres sundhed. Bruge skarpe sakse. Ujævn nedskæringer gøre din gardenia modtagelige for sygdommen. Blomster vokse på både nye og gamle træ.
Med lidt vedligeholdelse i sensommeren, vil du sikre, at haven er fuld af sødlig duft af gardenias næste år.

Indendørs Gardenias

I koldere klimaer gøre gardenia buske smukke og duftende stueplanter. I sensommeren, når din gardenia er færdig med blomstrende, let beskære tilbage enhver lange grene til at vedligeholde din gardenia form og størrelse. Bruge skarpe Sakse til at undgå ujævne nedskæringer, som dette vil tilskynde til sygdom.