Hvad sker der med genvundet plast?

Hvad sker der med genvundet plast?


Plast er meget alsidige, men engang gjorde ikke gå væk. Genanvendelse af plast til andre produkter sparer energi, olie og deponering plads. US Environmental Protection Agency hævder også, at der er færre drivhusgasemissioner når plast er genanvendt i stedet for lavet af jomfruelige materialer.

Identifikation

Plast er typisk fremstillet af petrokemiske produkter som olie og naturgas. Det kan også være lavet af majs, bomuld og andre biomasser. Der er syv typer af plast harpiks: polyethylen polyethylenterephthalat (PET), høj tæthed polyethylen (HDPE), polyvinylchlorid (PVC, Vinyl), Low Density polyethylen (LDPE), polypropylen (PP), polystyren (PS) og en sammensat af flere harpiks.

Plastoparbejdningsoperationen

Plast kan genbruges på ubestemt tid, men plast skal være adskilt af resin type i hånden som tager tid og penge. I mindst skal forurenende stoffer fjernes. Disse omfatter noget, ikke der plast såsom mad og nogle etiketter.

Downcycling

Hvis en recycler vælger ikke at sortere plast i hånden, kan de stadig genbruge det gennem en proces kendt som downcycling. Plasten bliver generelt ikke så høj en kvalitet, som det var engang. Det betyder i stedet for en PET flaske bliver genanvendt tilbage i en flaske, for eksempel, det kunne blive en del af et sammensat haven rake.

Upcycling

Det er også muligt at genbruge plast i en højere kvalitet plast. Men det tager meget mere arbejde og energi, så det ikke sker ofte.

Plast Pellets

Når Plasten er uforurenede, er det næste skridt at hugge det i små stykker kaldet flager. Flager få vasket og tørret og derefter sendt til en maskine kaldet en ekstruder at være smeltet i pellets. Disse pellets er, hvad får sælges til virksomheder til at gøre til nye produkter.

Produkter fremstillet af genbrugsplast

Noget plastik står en chance for at blive genanvendt eller at have genbrugsmaterialer allerede i det. Elementer mest tilbøjelige til at indeholde genbrugsmaterialer er havemøbler og værktøjer, sammensatte pyntede, isolering, sovepose fyldstof og nogle vinduesrammer. Nogle virksomheder eksperimenterer med at gøre PET-flasker tilbage til PET-flasker.