Hvordan at have Jalapeno planter

Havearbejde din egen jalapenos er en opskrift på stor smag friske peberfrugter til at sætte fut i mexicanske og amerikanske retter. Jalapenos har været et dagligt syn i Sydamerika siden aztekerne. Trods hvor du du vælger at bruge din jalapenos, er det vigtigt at hente dem, når de er modne. Grønne jalapenos viser de er klar til at blive plukket, mens røde dem er overmodne og bør ikke anvendes. Rygning eller bejdsning dem kan forlænge deres levetid efter plukningen.

Instruktioner

•Conduct jord pH tester på webstedet plantning. Jalapenos bør dyrkes i en pH varierer mellem 4,5 til 7,0 og i fuld sollys. Du kan købe en jord pH Test kit ved en haven forsyning butik. Grave et hul på mindst 6 inches dyb for at indsamle dine prøver. Sende til den adresse, og vente på resultaterne. Tilsætte kalk hvis resultaterne kommer tilbage, at du har sure jord under 4.5 og svovl for basisk jord over 7,0.

•Dig et hul dobbelt størrelse af bredden af plante container og den nøjagtige dybde i beholderen. Bryde op af jorden i bunden af hullet til at hjælpe rodsystemet.

•Sæt din jalapeno planter i hullet. Blande nogle kompost med jorden og pakke jorden stramt omkring anlægget for at forhindre luft lommer. Sørg for du plads flere planter mindst 14 inches fra hinanden og rækkerne er 2 fødder fra hinanden.

•Kapacitet anlægget grundigt. Starte en vanding rutine, der holder jorden fugtig, men ikke over-mættet. Generelt, jalapeno planter har brug for 1 tommer vand om ugen. Stikke fingeren i jorden for at dømme sit vandindhold. Du kan også få fat i en håndfuld og klemme. Jord, der frigiver vandet behøver yderligere vand, jord, der bryder ud bør øjeblikkelig vanding.

•Spread barkflis omkring dine planter tre uger efter plantning for at hjælpe med at låse i jord fugt.

•Pick din jalapeno peber når de har vendt grønne og er vokset til 4 til 6 inches. Afstå fra narrer ned jalapenos. Forsigtigt løfte, således at de snap off anlægget. Jalapeno planter er klar til høst tre til fire måneder efter plantning.

Tips & advarsler

  • Brug et jord termometer for at sikre jordens temperatur er mindst 70 grader F før plantning.
  • Føje gødning til din plante, hvis jalapenos vokse mindre end 4 inches.
  • Visne, misfarvede blade indikerer at din jalapeno plante bliver enten under- eller over vandes.