Hvordan til at beregne karakteren af en vej stejlhedHvornår gør kort eller undersøgelser for et område, grade pister kan ofte fordreje målt afstande. Ud over det, vil nogle gange af stigninger, selv have en stor betydning med hensyn til formålet med undersøgelsen. Af disse grunde er det vigtigt at være i stand til at måle en områdets forskellige kvaliteter. En clinometer er et optisk instrument specielt velegnet til dette formål. Ved at tage en observation fra ét punkt til næste, vil clinometer angive grade af hver af observationer. Ved hjælp af disse målinger, kan alle højder og afstande være korrekt beregnes.

Instruktioner

•Køre den ene ende af streng gennem hullet i midten af den vinkelmåler halvcirkel. Binde en knude i det, så det ikke glider tilbage gennem. I anden enden af strengen, vedhæfte en 3/4-inch møtrik til at tjene som en vægt. Sørg for at tillade nok strenglængde, så møtrikken bare rydder bue af halvcirkel. Dette vil tjene som en clinometer til måling af hældningens klasse.

•Sæt ene ende af en 7-fods stang på jorden foran dig. Holde den vertikalt, markere det punkt, thats ret i din øjenhøjde. Wrap et stykke tape rundt om stangen flugter med din mark, således at du kan se det nemt på afstand.

•Hav en assistent tage stangen til en udpeget placering på en vis afstand højere op ad skråningen. Der assistenten vil holde stangen oprejst, og toppen af båndet vil tjene som destination for din observation.

•Hold vinkelmåler på kant med halvcirkel nedad og synet langs dens flade kant til dit mål peger på stangen. Hvis vinkelmåler er afholdt korrekt, skal strengen kunne svinge frit bare børstning vinkelmålers side. Når du er sikker på en nøjagtig observation, sikre streng til siden af vinkelmåler på uanset vinkel, det der angiver og Bemærk at vinkel. Du vil bemærke, at for hver vinkel er to sæt af numre. Bruge sæt tal, der er mindre end 90 grader.

•Calculate hældning ved at fratrække vinklen på din læsning fra 90 grader. For eksempel: 90 grader-75 grader = 15 grader.

•Find tangens til vinkel ved hjælp af en videnskabelig regnemaskine. For eksempel: Tangent (15 grader) = 0,27.

•Find klasse ved at multiplicere antallet gange 100 procent. At gange med 100 procent er den samme som flytter decimaltegnet to pladser til højre og tilføje procenttegn. For eksempel: 0,27 x 100 procent = 27 procent.