Hvor længe Chill Himalaya blå birkes før plantning dem?

Himalaya blå valmuer, Meconopsis betonicifolia, er værdsat for deres store himmelblå blomster, så meget som 7 inches tværs, og betydelige højde, 3 fødder eller mere under blomstringen. Desværre er disse planter nægter ofte at vokse hvis de ikke får cool, jævnt fugtige somre, og frø mister levedygtighed hurtigt. Frø skal altid opbevares i køleskab, indtil du er klar til at plante.

Om Himalaya blå valmuer

Hjemmehørende i bjergrige områder af Tibet og det sydlige Kina, blå valmuer er biennaler eller kortvarig stauder, der foretrækker kølige temperaturer, konstant fugt og hurtig dræning de ville modtage under alpine forhold. Blå valmuer synes at vokse bedste inden for områder som Skotland, Nordeuropa, British Columbia og Alaska, men gartnere i andre klima har også været vellykkede.

Dyrkning

Give blå valmuer en lidt sur jord rig på organisk materiale, grave i sphagnum, leaf skimmel, kompost eller godt rådnet gødning til en dybde af 6 til 8 inches før plantning. Give dem en del skygge og holde jorden jævnt fugtig. Markedsligevægten rødderne når du planter dem ikke. Nogle mennesker foretrækker at fjerne blomsterstilke det første år for at give planten tid at udvikle et godt rodsystem og blive staude i stedet for hvert andet år.

Vokser fra frø

Frø skal sås i det tidlige forår, enten under lys inde eller på et beskyttet sted udendørs. Holde frøene i køleskabet, indtil du er klar til tilså dem. Bruge en steril kommercielle soilless potning mix især for Start frø. Dæmpe mix, fylde sterile gryder eller små bakker og fast ved at skubbe ned lidt. Så frøene på overfladen. De har brug for lys for at spire så bør ikke være omfattet, men en let tildækning af meget fine vermiculit kan hjælpe med at holde fugt. Holde gryder i et køligt rum og tåge mindst en gang om dagen for at sikre, at frøene aldrig tørre ud. Spiringen bør forekomme to til fire uger senere.

Indsamling af frø

Hvis du er i stand til at samle frø fra en vens plante, kan du have mere held med voksende blå valmuer, og da de er kortvarig, vil du sikkert gerne samle nogle frø til næste år. Vent, indtil kapslerne mørkere og begynde at opdele lidt på toppen, der angiver, at frøene er modne. Ryst frøene ud af kapslerne og buttet, fuldt udviklede frøene fra de stumper af kapsel, der er blandet med det. Sted i et papir eller polyethylen kuvert. Opbevare frøene i køleskab, indtil du er klar til tilså dem næste forår.