Hvordan man får maling af stof

Hvordan man får maling af stof


Selv den mest forsigtige maler splatters undertiden maling på en stofbetrukne sofa eller en yndlings par jeans. Heldigvis, er det muligt at fjerne maling, selvom du ikke kan finde pletten indtil det er tørt. Maling er enten olie eller vand-baserede (latex), så skridt til at fjerne pletten er forskellige, afhængigt af hvilken type maling har farvet stof.

Instruktioner

•Anvend en smør kniv til at skrabe ud så meget maling som du kan. Dette gælder for begge typer af maling. Du kan bruge et barberblad, men pas på ikke at skade stoffet.

•Soften pletten. Hvis det er olie-baseret, brug en maling tyndere for at blødgøre pletten før du fortsætter til næste trin. Latex maling pletter behøver ikke at blive blødgjort.

•Soak plet i varmt vand, hvis det er latex-baseret maling. Hold det under varmt rindende vand. Hvis pletten er på et stykke af møbler, mætte det i varmt vand, ved hjælp af en klud eller svamp. For oliebaseret maling, først DUP pletten med koldt vand og derefter skylle det med koldt vand. Lad ikke enten type maling pletten tørre, før du har fuldført næste trin.

•Mix sammen en kombination af flydende opvask sæbe med lige dele varm vand. Der er afsat. DUP den oliebaserede pletten med en smule af terpentin. Mætte begge typer af pletter med kombinationen af opvask sæbe og vand. For bedste resultater, lad det sidde natten over.

•Rinse pletter grundigt. Hvis nogle af latex maling er stadig tilbage, prøv duppe det med acetone og skylning igen. Hvis nogle af den oliebaserede maling er stadig tilbage, behandle det igen med terpentin, derefter skylles.