Sådan Care for en Heuchera

Heucheras er lav vedligeholdelse stauder hjemmehørende i det nordvestlige USA at vokser godt i de fleste dele af landet. De er elskede hovedsagelig for deres farverige og mønstrede løv. Nye sorter er blevet avlet i blad farver der spænder fra sort til lilla, bronze og endda rav, ofte med spraglede mønstre eller vener skitseret i en anden farve. Disse nye sorter har omdannet heuchera gennem de sidste 20 år fra en obskur plante til en have korte. Heucheras er ganske let at passe, og på en sympatisk haven sted, de skal leve i mange år med kun minimal vedligeholdelse.

Instruktioner

Pleje af Heucheras

•Kapacitet heucheras en gang om ugen, hvis der har været nogen regn. Vanding er den sværeste del af plante pleje at få ret. Heucheras gerne holdes fugtig, men de kan ikke lide at sidde i vand-logget jord. God dræning er af afgørende betydning. Afhængig af dit klima og mængden af solen at nå dine heucheras, måske de gør godt med mere eller mindre vand. Start med vanding en gang om ugen og ændre for at imødekomme dine særlige betingelser.

•Mulch heucheras med kompost eller en anden økologiske muld. Dette vil hjælpe med at holde fugt fordamper op af jorden, og som kompost nedbrydes og beriger jorden, det også vil gøre det mere fugt-retentive.

•Divide planter hver 3-4 år. Heuchera planter spredt udad fra deres Centre. Når center begynder at se pjuskede, inddele planterne omhyggeligt i to eller flere stykker med de skarpe punkt af en spade eller murske, og genplante hver sektion i et nyt sted.

•Deadhead blomster hvis du ønsker at fremme reblooming. Heucheras vokse lille, klokkeformede blomster på høje stilke over løvet i slutningen af foråret. Hvis du afbrød blomsterne, så snart de dør, kan planten reagere ved blomstrer igen med nye blomster.

•Locate heucheras delvis skyggefulde steder i din have. De kombinerer pænt med skygge-tolerant floks, bregner, Hostaer og blødende hjerte. I mange klimaer de ikke vil gå i dvale, men vil give løv og farve året rundt.