God tømmer til brug for landskabspleje

God tømmer til brug for landskabspleje


Træ er et organisk materiale, tilbøjelige til henfald når sleben som tømmer. Mens alle træ til sidst nedbrydes, nogle typer af tømmer bevare deres attraktive udseende og udholde meget længere end andre typer. Den mest holdbare tømmer for landskabspleje formål er tæt træ med meget stramme korn, tropisk træ såsom ipe eller teak eller woods, der indeholder visse naturlige konserverende kemikalier, såsom cedertræ, og cypres. Disse typer modstå let skader fra vind, vand, sne, animalsk indskud og insekt infiltration.

Nåletræ

Nåletræ som redwood, Western red cedar, cypress og Trykimprægneret fyrretræ tjene godt til udendørs projekter. Trykimprægneret fyrretræ er bedst for under jorden projekter som hegnspæle og arbor indlæg. Redwood og cedar acceptere pletter smukt og skarp harpiksen af skoven frastøde træ-tygge insekter. Tilgængeligheden af nåletræ til landskabspleje afhængige stærkt geografisk placering. Redwood er bredt tilgængelige på tværs af USA, men cypres og Western red cedar kan kræve særlige orden og kan koste mere, så godt. Når du vælger nåletræ tømmer, undgå lysere farvede afgrenet som denne del af de træ henfalder hurtigt.

Løvtræ

Hårdttræ tømmer er generelt dyrere end nåletræ til udvendige landskabspleje, men løvtræ er mærkbart mere attraktive, mere holdbare, og acceptere pletten og male mere let og jævnt. Stiv, hårdt og tæt kornet træ modstår fugt og spildte kedeligt insekter. Hvid eg er en fin valg og tilgængelige i mest tømmer værfter. Teak er en af de bedste hårdttræ woods for landskabspleje, anvendes til båden dæk og pladser. Da løvtræ er så dyre, er de bedst bruges til mindre projekter såsom bænke, stole og andre møbler, udendørs.

Eksotiske træsorter

Eksotiske udenlandske træsorter, når uoverkommeligt dyrt at importere, er blevet mere tilgængelige, men vil stadig kunne kræve specialordre. IPE fra Sydamerika og mahogni fra Afrika eller i Honduras udgør nogle af de fineste tømmer tilgængelige. Som med indfødte løvtræ, disse træsorter er bedst bruges til særlige projekter i haven.

Composite

Mens ikke naturlig tømmer, træmasse er blevet mere udbredt i landskabspleje, på grund af sin utrolige holdbarhed og lav vedligeholdelse. Sammensatte skoven er fremstillede produkter, bestående af træ biprodukter, såsom kasserede træflis eller savsmuld, blandet med plast harpiks og pigment. Denne type af tømmer fungerer på samme måde til naturtræ: composite tømmer kan skåret, slebet, malet og fræset. Materialet modstår rot og henfald og nogle typer behøver ingen maling eller pletten. Denne type af træ er egnet til under jorden landskabspleje projekter eller til træ, der kommer i kontakt med jord, og også for regioner, hvor træ-tygge termitter er fremherskende. Sammensatte tømmer er normalt dyrere end nåletræ tømmer, på linje med hårdttræ materialer.