Kan du beskære Holly buske fra bunden?

Kan du beskære Holly buske fra bunden?


Hollies er broadleaved stedsegrønne buske. Nogle, såsom den amerikanske holly, har lyse-røde bær og er en fast bestanddel af jul wreathes. Hollies bruges ofte i landskaber, fordi de er visuelt interessante hele året og kræver lidt vedligeholdelse. Lejlighedsvis beskæring hjælper din hollies opretholde god vækst og en attraktiv figur. Fjerner døde eller langbenet grene nær den busk bunden forbedrer holly's udseende og sundhed.

Rette værktøjer

Beskæring uden de rigtige værktøjer gør mere skade end gavn. Beskæring sakse og beskæring sakse er de mest almindeligt anvendte. Sakse er mindre og ikke godt for nedskæringer større end 1/2 tommer. Beskæring sakse er større og kan håndtere nedskæringer større end 2 inches. Holde din sakse, skarp og velsmurt at forhindre rust. Hvis du beskære et syge træ, desinficere sakse efter hver skåret med en blanding af én del blegemiddel eller alkohol til ni dele vand.

Grunde og sæson

Buske er beskåret for en række årsager. Beskæring opnår en ønskede figur, vedligeholder en sund plante, hjælper en holly producere mere og bedre kvalitet blomster og bær, og holder dem på en håndterbar størrelse. Hollies, som med de fleste buske, bør beskæres i sent efterår eller tidlig vinter før foråret vækst opstår. Unge hollies tåler ikke beskæring godt, så det er bedst at vente, indtil de har været etableret i flere år, ifølge University of Illinois udvidelse.

Gør god nedskæringer

Gør et dårligt snit er som skadelig for en holly som beskæring for tidligt. Hvis du skære en hel gren, skal du tage nedskæringer hele vejen til hovedstammen, fordi forlader stubs resultater i dieback. Hvis du skære for form, skåret ned til et bud vender væk fra de vigtigste plante. Dette tilskynder nye vækst at sprede udad i stedet for indad, som træsko den busk interiør. Alle udskæringer bør være på en 45-graders vinkel til at fremme heling og forhindrer vand i pooling på webstedet cut.

Forme et Holly

Hollies kræver lidt beskæring. Beskærings mål er at fjerne gamle eller svage stængler. Hvor dette træ er på planten er ligegyldigt. Hvis beskæring ned i bunden er nødvendigt, gå videre og beskære. Ifølge gartnere på Texas A & M University, kan hollies gå flere år med lidt mere end kosmetiske beskæring. Når de bliver for tilgroet, kan skære dem tilbage til jorden på 6 til 8 inches men når faren for frost er gået, eller nye vækst kan blive beskadiget.