Voksagtig liguster formering

En stedsegrøn busk også kendt som japansk liguster eller voks-blad liguster, voksagtig liguster (Ligustrum japonicum) viser en kompakt, afrundet form og blanke, mørkegrønne blade. Denne kompakt busk, som når ældre højder på 10 til 12 fod, vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 7b gennem 10a. Udbrede voksagtig liguster af nåletræ stiklinger, hårdttræ stiklinger, lagdeling eller frø.

Nåletræ stiklinger

Formering via nåletræ stiklinger er en pålidelig måde at udbrede voksagtig liguster. Selvom nåletræ stiklinger som regel rod i tre til seks uger, tager det omkring tre år for at udvikle god størrelse buske. Plant nåletræ stiklinger--3-5 tommer stilke fjernet fra anlægget i midsommer--i Potter og placere dem i lyse, indirekte lys. Når stiklingerne rod og plante dem i større beholdere og lade dem modne indtil de er store nok til at plante udendørs. Ofte, er voksagtig liguster modne nok til at plante udendørs i foråret; imidlertid yderligere et år gør det anlægget til at modne, øger chancen for langsigtet succes.

Hårdttræ stiklinger

Hårdttræ stiklinger--fuldt modne grene måling ca 8 inches i længden--er taget fra større grene end nåletræ stiklinger. Dette er fordi hepper er langsommere og stiklinger, taget fra sent efterår til midvinter, har brug for ekstra næringsstoffer til at overleve indtil foråret. Selv om formerings hårdttræ stiklinger fra løvfældende buske er et forholdsvist nemt projekt, hepper hårdttræ stiklinger fra voksagtig liguster og andre stedsegrønne buske er mere kompliceret, da stiklingerne kræver varme og fugtighed. Voksagtig liguster er generelt opformeret i potter i drivhuset omgivelser.

Simpel lagdeling

Simpel lagdeling er en nem måde at udbrede voksagtig liguster, men processen kræver som regel mindst et år. Den bedste vækst for lagdeling er en ung, fleksibel, 2 - 3 fod gren vokser lav på anlægget. Bøje grenen og bruge en bøjet ledning til at fastgøre grenen til jorden på et tidspunkt omkring 18 inches fra spidsen af grenen. For at lette rodnet, dyrke jorden først og grave i hakkede bark eller kompost at forbedre dræning. Når grenen er godt rodfæstet, afskære den fra moderplanten. På dette tidspunkt, du kan plante den nyligt rodfæstet liguster i dens permanente placering, eller pot det op og lad den fortsætte til at modnes.

Frø

Den nemmeste måde at plante voksagtig liguster af frø er at samle friske frø fra de modne bær af en ældre plante i sent efterår. Plantefrø i containere og lad dem overvintre i et skyggefuldt haven sted hvor temperaturen er mellem 14 og 28 grader Fahrenheit. Plante planter i større Potter, når de er store nok til at overleve transplantation – normalt foråret efter plantning eller forår et år senere. Tør frøene er også velegnet til udplantning i foråret, men for frø til at spire, de først kræver en isnende periode på seks uger i køleskabet.