Bedste Oklahoma blomster & planter

Bedste Oklahoma blomster & planter


Træffes beslutning om den bedste blomster og planter til en Oklahoma haven kan være svært. Vinter temperatursvingninger og tørke er hård ved planter, ikke at nævne de lejlighedsvise sen frost og varm, tør, blæsende somre. Tjenesten Oklahoma Cooperative udvidelse kan være til hjælp. Cosmos, snapdragons og solsikker er tre enårige anbefales til Oklahoma haver, der gør fremragende afskårne blomster.

Storbladet hortensia

Endless Summer storbladet hortensia (Hydrangea macrophylla) kultivar er den bedste hortensia til Oklahoma på grund af dens evne til at modstå vintervejr og bloom på gamle og nye træ. Dette gør det meget mindre modtagelige for bud tab som følge af frostskader fra Oklahomas usædvanlige sen frost. Det er en løvfældende busk, der vokser til mellem 3 og 6 fod høj og blomstrer hele sommeren, producerer store blå eller pink afrundede mophead-type klynger af små blomster. Aluminium-sulfat skal tilføjes til jorden i efteråret til at gøre det mere Sure, hvis blå blomstrer foretrækkes. Endless Summer vokser bedst i en del skygge i næringsrig jord, der dræner godt.

Chettle charme

Smalbladet Klokke (Campanula persicifolia) Chettle charme er en urteagtige flerårig plante, der har en dokumenteret track record trives i Oklahomas klima og jordbund. En første hånd se på hvor godt det gør, at besøge Oklahoma City utal haver. Der er en store, veletablerede plantning af denne staude der der er blomstrende og producere smukke blomstrer i år. 1 1/2-inch lang bell - eller bægerformet blomstrer er hvid med lavendel-blå kanter. Flere blomstrer er på robust 3-mund stængler, der generelt ikke behøver at blive satset, selv om de skal plantes i en placering, der giver nogle beskyttelse fra den sydvestlige vind. Planterne vokser i roset form, med lyse grønne skinnende 4 - til 8-tommer lange blade, og blomstrer hele sommeren. Chettle charme er let at vokse i de fleste Oklahoma jorder, men bør plantes i en delvist lyssky placering. Jorden skal holdes konstant fugtig overalt i de varme sommermåneder.

Zinnias

Zinnias (Zinnia elegans) er anbefalet til plantning i Oklahoma haver af Oklahoma Cooperative Extension Service. Denne årlige blomsterplante kommer i mange forskellige sorter, der kan være kun 6 inches høj eller så høj som 4 fod med vegetabilsk bredder spænder fra 9 til 12 inches. Der er også et valg i blomst form og farve. Blomsterne kan være enkelt, semi-dobbelt eller dobbelt i form og hvid, gul, pink, lavendel, rose, orange, grøn eller rød i farven. Disse er lidt shrubby planter med lyse grønt løv, der producerer blomster hele sommeren. De er nemme at dyrke i humusy jord, der dræner godt. Plant dem efter den sidste forår frost på et solrigt sted.