Aloe dyrkning

Aloe dyrkning


Aloe planter er indfødte i Sahara, den saudiarabiske halvø og øen Madagaskar i det Indiske Ocean. De er strittende grønne sukkulenter, der vokser i rosetter og mindst 400 kendte arter findes. Aloes er blevet spredt, og vil vokse indendørs i Potter og i milde klima med den rigtige form for beskyttelse af jordbunden og kolde vejr. De er både pynt og lægeplanter. Saften fra aloe blade bruges som et aktuelt salve og en skrabning fra deres blade anvendes til fordøjelseskanalen klager.

Hvor at anlæg

Aloes vil vokse på overraskende untropical steder, men de har specifikke krav og det er vigtigt at undersøge, hvilke af de mange arter vokser i din klimaforhold før afmærkning havejordstykket. Til udplantning i en rock haven, flerårig seng, ørken landskabspleje eller tropisk have, være sikker på, planten får hurtig - afdrypning jord; meget sandet er bedst. Check for læ mod vinden. Vind udtørrer jorden hurtigt og vil få dig til at være vanding planter meget oftere. Solen er kritisk. Aloes behøver fuld sol, men ikke slags intens, barske blænding, der kunne brænde deres blade. De vil vokse i delvis skygge, men kan ikke blomstre. Frost vil dræbe dine planter. Hvis din voksende zone har kølig vinternætter, plante din Aloe i Potter og bringe dem inde.

Jordtype

Aloes elsker fast-afløb jord. Kan du selv kingsize dem så længe som jorden afløb hurtigt og planten står aldrig i vand, som vil rådne rødder. Haver med dårlig dræning kan ændres med knust dræning materiale såsom keramiske fliser eller grus plus vasket floden sand. Plantning af Aloe i højbede med god dræning jord vil hjælpe dem med at trives. Potteplanter har brug for en blanding af fire dele sand, to dele pottemuld og en del kompost. En blanding med masser af Perlite vil også hjælpe. Når vandet ikke samler på overfladen af jorden, så du vand planten, dræning puljen korrekt.

Vanding

Aloes har brug for vand, men de kan være ret tørke-tolerante og du er mere tilbøjelige til at over-end undersøiske dem. Hvis de er plantet i god dræning jord, vil de tilgive nogen overwatering. Gartnere på University of California Davis sige at sommeren vanding bør være på en hver-andre-uge tidsplan, og vinter regnen og køligere vejr kan gøre vanding unødvendige. Tilpasse din vanding tidsplan til dine klima. Aloes vokser i en Key West haven vil have forskellige behov end aloes dyrkning i potter i Arizona. Når omplantning Aloe, gratis rødderne, sætte planterne i løsnede tør jord og forlade dem. uden vanding for en uge.

Gødskning

Aloes i jorden behøver ikke mere end en årlig befrugtende medio forår eller sent om sommeren. De kan overleve uden det hvis planterne synes at være trives. Potteplanter aloes bør være befrugtet en gang om måneden med en lys, afbalanceret gødning som flydende 2-2-2, kvælstof-kalium-fosfor. Du kan også bruge langsom frigivelse gødning pellets gemt i jorden.