Hvornår bør du begynde at plante Cool-vejr planter?Selv om cool-vejr planter trives når de plantes under tidligt forår eller midsommer, din regions klima, voksende din have betingelser og plantens udviklingstrin udvikling indflydelse præcis plantning datoer. Gartnere så frøene direkte i jorden tidligt i foråret men vente til varmere temperaturer inden omplantning starter eller småplanter i udendørs haver. Nogle cool-vejr planter, ligesom hvidløg, er plantet i midsommer, men gartnere skal vente et helt år før høst af planten.

Plantning tidsplan

Almanakker og vejrudsigter giver oplysninger om dit geografiske område sidste frost dato, en dato, der ændrer lidt fra år til år. Ved denne dato før du køber frø eller starter. Frø pakker og starter plante labels giver en kunde med antallet af dage, indtil afgrøden er klar til høst. Når jorden bliver varmere i det tidlige forår, plante kort-sæson afgrøder som radiser, salat, spinat og nogle bønne sorter for en midsommer høst. Derefter tælle baglæns fra dit område sidste frost tidspunkt til at bestemme, hvornår man skal plante din anden afgrøde i tid til at høste før den første fryse.

Kolde hårdføre planter

At vide hvor lang tid det tager for et anlæg til at modne er den bedste måde at afgøre hvornår de skal starte såningen frø. Tage i betragtning hvor lang tid til modenhed, men også de betingelser, hvorpå planten vokser. Hvis du bor i en meget varmt klima, vil så cool-vejr grøntsager som rosenkål og kål, tager op til 100 dage til at modne ikke tolerere din have klima. Disse betingelser planter bliver usund og give lav høst udbytterne. Heldigvis begge disse lange modning planter er i stand til at overleve temperaturen dips til 20s så plante dem efter de varmeste dage i sommer har bestået uden frygt for tidlige frostskader.

Prydplanter

Ikke alle gartnere plante grøntsager. Cool-sæson årlige blomster er normalt plantet i tidlige efterår som en måde at give farve til en have efter varm-sæson årlige blomster falmer. Petunias, stedmoderblomster, snapdragons og violer overleve frost, men bør placeres i fuld sol til at sikre en optimal vækst. Plante før først frost så rodsystemer har en chance for at forankre før jorden fryser.

Klimaer og mikroklimaer

Gartnere i milde klima skal ikke vige tilbage fra cool-sæson grøntsager. I stedet, de vurderer deres haven mikroklimaer og vækstbetingelser. Gartnere beskytte cool sæson afgrøder mod varmeskader ved placering dem i områder af haven, der får morgensolen og begrænset eftermiddag lys. Østlige og nordlige haver giver cool-vejr afgrøder med optimale betingelser, som gør områder i bunden af skråninger. Grønne afgrøder, som spinat og salat, tendens til at have en sødere smag og bedre smag når der dyrkes i konsekvent kølige temperaturer.